Evenimentul Zilei > Politica > De ce nu este merge Klaus Iohannis la şedinţa CSM
De ce nu este merge Klaus Iohannis la şedinţa CSM

De ce nu este merge Klaus Iohannis la şedinţa CSM

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se reuneşte miercuri pentru a-şi alege noua conducere. Pentru funcţia de preşedinte candidând judecătorul Mircea Aron, iar pentru vicepreşedinte - procurorul Luminiţa Palade. Totodată, pe ordinea de zi a şedinţei este şi prezentarea raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut, în mandatul judecătorului Marius Tudose.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la această şedinţă, însă nu va participa deoarece el se află încă în concediu, deşi, potrivit art. 133 din Constituţie, şeful statului trebuia să prezideze şedinţa CSM. 

Şeful statului se află în Florida, SUA, alături de soţia lui, Carmen, unde şi-au petrecut sărbătorile de iarnă. Cu toate acestea, Adminsitraţia Prezidenţială va fi reprezentat la şedinţa CSM de Simina Tănăsescu, consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Reformă Instituţională şi Constituţională. 

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a declarat că această şedinţă a CSM este una importantă, precizând că participarea lui Iohannis la şedinţă este o "chestiune de respect". 

Citeşte şi: Traian Băsescu, despre absenţa preşedintelui Iohannis la bilanţul CSM: "E o chestiune de respect"

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: