De ce nu a declarat Putin mobilizare generală. Explicațiile unui oficial de la Moscova

De ce nu a declarat Putin mobilizare generală. Explicațiile unui oficial de la Moscova Sursa: Dreamstime.com

Mobilizarea parțială în Rusia va consolida pozițiile forțelor armate ruse în teritoriile ocupate, nu este necesar un proiect general, a declarat miercuri generalul FSB Vladimir Dzhabarov, prim-adjunct al șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației.

Mobilizarea parțială în Rusia va consolida pozițiile forțelor armate ruse în teritoriile ocupate, nu este necesar un proiect general, a declarat miercuri generalul FSB Vladimir Djabarov, prim-adjunct al șefului Comitetului internațional al Consiliului Federației.

„Desigur, trebuie să ne mărim armata, suntem de trei ori mai puțini acolo (în teritoriile ocupate) decât ucrainenii”, a precizat senatorul. Potrivit acestuia, mobilizarea parțială este capabilă să „rezolve problema”. Răspunzând la o întrebare a unui jurnalist de la RIA Novosti despre necesitatea unei mobilizări generale, Djabarov a răspuns: „Nu este nevoie de o mobilizare generală. Nu, bineînțeles că nu”.

Reamintim că președintele rus Vladimir Putin a semnat recent un decret care anunța mobilizarea parțială în Federația Rusă. Într-un mesaj video publicat recent, șeful statului a atras atenția asupra faptului că decretul privind mobilizarea parțială în țară a fost semnat. Activitățile de mobilizare vor începe astăzi, 21 septembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul rus a subliniat că, potrivit decretului, vor fi chemați la serviciul militar doar cetățenii care se află în rezervă, în primul rând cetățenii care au servit în Forțele Armate ale Rusiei și care au experiența și competența profesională necesare.

Putin: „Nu blufez” cu privire la utilizarea tuturor armelor disponibile

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat miercuri Occidentul de „șantaj nuclear” împotriva Rusiei și a avertizat că Moscova dispune, de asemenea, de „diverse arme de distrugere” și este pregătită să folosească „toate mijloacele disponibile” pentru a se apăra.

„Nu blufez”, a insistat Putin. După ce a anunțat mobilizarea parțială în țară, liderul rus a afirmat că există planuri la Washington și Bruxelles de a muta conflictul militar din Ucraina pe teritoriul Rusiei. De asemenea, el a adăugat că unii oficiali „de rang înalt” din țările NATO au vorbit despre posibilitatea de a folosi arme nucleare împotriva Moscovei.

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat că o mobilizare parțială va fi declarată pe întreg teritoriul țării, iar ordinul a fost semnat. Potrivit liderului de la Kremlin, rezerviștii vor fi mobilizați. Sunt vizați, mai ales, cei care au servit în Forțele Armate ale Federației Ruse și au experiență relevantă sau specializări.