Evenimentul Zilei > EVZ Special > De ce îl atacă presa lui Putin pe Rădoi. Afirmații scandaloase despre selecționer
De ce îl atacă presa lui Putin pe Rădoi. Afirmații scandaloase despre selecționer

De ce îl atacă presa lui Putin pe Rădoi. Afirmații scandaloase despre selecționer

În Rusia s-au rezolvat toate problemele și a mai rămas de comentat doar ce face România.

Instalarea lui Mirel Rădoi ca selecționer al echipei naționale i-a șocat tocmai pe ruși! Sports.ru alocă un spațiu amplu deciziei luate de FRF și prezintă un „altfel” de CV al înlocuitorului lui Cosmin Contra.

În primul rând, rușii remarcă relația de rudenie dintre Gigi Becali și Mirel Rădoi. În opinia celor de la sports.ru, actualul selecționer a avut un mare rol asupra deciziilor luate de Becali și asta încă de pe vremea când era jucător la Steaua! „Rădoi a fost un fotbalist bun la standarde europene, jucând 70 de meciuri pentru naționala României. A jucat doar în România și în Orientul Mijlociu, dar a avut o relație foarte apropiată cu patronul «nebun» al clubului bucureștean, Gigi Becali. La un moment dat, a fost numit și consilierul său… Se spune că, în 2006, l-a convins pe Becali să-l numească antrenor principal pe Cosmin Olăroiu”.

Mergând mai departe, rușii au descoperit că Rădoi este considerat al 21-lea cel mai important român din istorie, conform unui top controversat realizat de TVR. „Rădoi ocupă locul 21 în topul celor mai mari români din istorie, după un sondaj făcut de un post de televiziune. Ca să înțelegeți nivelul, în acest top au mai fost incluși Adrian Mutu, Gică Hagi, Gigi Becali, Nicolae Ceaușescu și Vlad Țepeș”, comentează rușii.

În privința calităților de antrenor, Sports.ru reamintește că Mirel Rădoi a fost amendat de UEFA în perioada în care pregătea Steaua deoarece nu avea „ licență: „La Steaua a jucat rolul de antrenor, dar nu avea licență și a fost instalat ca secund. În cele din urmă, UEFA l-a amendat pentru că dădea sfaturi jucătorilor, în condițiile în care putea să le ofere doar apă. Amenda a fost de 50.000 de euro”.

Mirel Rădoi va debuta pe banca primei reprezentative a României în barajul de calificare la Euro 2020 cu Islanda, programat în luna martie.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: