Evenimentul Zilei > Politica > De ce îi e frică lui Dacian Cioloş
De ce îi e frică lui Dacian Cioloş

De ce îi e frică lui Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru Radio România Actualităţi, că îi este teamă de oamenii fără umor.

"Da, mi-e frică, pentru că în spatele acestei lipse de umor se pot ascunde și alte lucruri", a spus Cioloș duminică la Radio România Actualități.

El a mai afirmat că printre defectele sale se numără faptul că este "uneori prea rapid în decizii", dar preferă să își asume greșeala și să plătească atunci când e cazul.

Întrebat despre defectele sale, Cioloș a arătat: "Mi se mai întâmplă câteodată să fiu prea rapid în decizii și să nu analizez suficient de aprofundat lucrurile și plătesc câteodată pentru acest lucru. Se mai întâmplă câteodată să fiu prea încrezător în unii oameni și să nu îi verific sau să îi 'citesc' prea bine și atunci, la fel, eu sunt cel care plătesc, când îmi asum anumite decizii și anumite acțiuni ale oamenilor respectivi. Sunt, cu siguranță, și altele. Este și o anumită formă de timiditate, dincolo de orice, ceea ce mă face, probabil, în anumite momente, să nu știu să comunic suficient de clar și suficient de bine și suficient de la timp. Și, cu siguranță, cei care mă privesc și mă ascultă pot să observe și alte defecte, însă, atunci când ele sunt spuse cu bună credință, încerc să le integrez și să le corectez atât cât îmi stă în putință".
 
Cioloș a subliniat că în funcțiile pe care le ocupă rămâne cât timp "oamenii au încredere" în el.
 
"Eu prefer să-mi asum greșeala și să plătesc atunci când e cazul să plătesc pentru această greșeală, decât să o ascund și să mint oamenii pentru asta. Și, cum v-am spus, acolo unde sunt pus să fac, fac atât cât pot, până când oamenii au încredere în mine. Când oamenii nu mai au încredere în mine, o să las locul altora", a adăugat Cioloș.