De ce i-a făcut CTP „vite” pe creștini. Dezbateri intense la ContrapunctEvZTV

De ce i-a făcut CTP „vite” pe creștini. Dezbateri intense la ContrapunctEvZTV

Emisiunea Contrapunct de pe EvZ Tv, moderată de Sorin Faur a dezbătut mai multe teme importante, legate de atacurile din ultima perioadă la care Biserica Ortodoxă Română a fost supusă din mai multe direcții.

În platoul emisiunii, cei doi invitați permanenți, analistul politic Dan Andronic și redactorul șef adjunct al EvZ, Mirea Curea au discutat despre editorialul scris Cristian Tudor Popescu, în care credincioșii care au mers la pelerinajul de la Sfântul Dimitrie au fost numiți ”vite”.

„CTP nu mai este demult jurnalist, după cum vedeți și scrie în versuri. Caută metafore, și caută metafore rimate. Asta arată foarte clar și un anumit mod de a gândi un editorial, pentru că în momentul în care te gândești cum sună, mai mult decât ceea ce scrii, intri în sfera muzicii. El este un produs de marketing care trebuie să își susțină brandul de om controversat, scoțând din când în când diverse panglici. De fiecare dată îi iese, pentru că este unul dintre cei mai vizibili analiști. Nu aș putea spune că strategia lui este proastă. Este ca și o dansatoare la bară, trebuie să aibă formele ferme dacă vrea să facă bani. Asta încearcă Cristian Tudor Popescu să facă, în ciuda trecerii timpului să rămână cu formele ferme”, a spus Dan Andronic.

Ana Pauker cu chelie și nădragi

Redactorul șef al EvZ, Mirel Curea a lăsat să se înțeleagă că atacurile din ultima perioadă sunt puse la cale de Biserica Ortodoxă Rusă care și-a pierdut influența în această zonă a Europei de Est.

Ne puteți urmări și pe Google News

Curea a mai spus că Popescu a intrat deja în sfera patologicului. ”Eu cred că domnul Popescu a intrat în plin patologic. Pentru că l-a părăsit total logica, mai mult o forțează, de multe ori o forțează prin omisiune, ceea ce mă face să cred că este și mincinos. El face apel și în punctul lui de vedere în care l-a contrazis pe Patriarhul Daniel, și în revenirea în care explica că nu toți sunt vite, ci doar o parte, el face apel la logică, îi plac efectele logicii, cu asta face praf coafezele și croitoresele, dar pe mine băiat cu școală nu mă face. El este incapabil și atunci vorba lui Țuțea ce polemică să ai cu un om care nu are scule. Doar un om nebun poate să îi numească pe credincioșii ortodocși să îi numești vite. Pe de altă parte, CTP se vădește a fi un Ana Pauker cu chelie și nădragi”.

USR, un partid neomarxist

În cadrul emisiunii Contrapunct s-a discutat și despre refuzul celor de la USR de a jura cu mâna pe biblie, atunci când au depus jurământul de primari sau de consilieri locali.

Dan Andronic a mai spus că nu este șocat de atitudinea celor de la USR, ci de faptul că nu au spus înainte, în timpul campaniei electorale că ei nu vor jura cu mâna pe Biblie.

”Este o atitudine manifest. Au vrut să marcheze în mod clar acest moment, așa cum CTP a vrut să marcheze cu sutana și Satana, ideea legată de Patriarh. Sunt oameni care sunt în spiritul a ceea ce se spune, și ei tot neagă, că sunt partid neo marxist. Nici marxiștii nu jurau pe Biblie, pentru că era un non sens. Ei au transmis clar un mesaj că nu au nicio treabă cu biserica, nu au nicio treabă cu Dumnezeu. Întrebarea este de ce nu au spus de la început că noi nu vor vota pe Biblie. Fariseismul constă în faptul că ei spun că nu sunt neomarxiosti dar se comportă ca niște neomarxisti”, a spus Andronic.