Pentru prima oară în ultimii 30 de ani membrii unei formațiuni politice refuză „in corpore” să jure cu mâna pe Biblie. Ce ascunde acest gest? Descifrarea lui e făcută de un jurnalist, un sociolog și un jurnalist.
De ce nu au jurat cu mâna pe Biblie?! „Este un manifest politic”. Dezvăluiri grele
- Andrei Arvinte
- 3 noiembrie 2020, 21:41
În timpul emisiunii „Față-n-față” de la EvzTV, Alecu Racoviceanu, Florian Bichir și Mirel Palada au analizat refuzul membrilor USR-PLUS de a jura cu mâna pe Biblie.
Florian Bichir, candidatul la Senat din partea PMP, deschide o dezbatere cu privire la gestul făcut de parlamentarii USR-PLUS.
„Oameni fără Dumenzeu”
„Mă refer direct ca să nu existe dubii la USR-PLUS. Ați văzut la alegeri că au refuzat să jure pe biblie. Eu atât vă spun, știu din istorie, că celor din URSS, mă rog, comuniștilor li se spunea în slava veche oameni fără Dumnezeu. Românul are o vorbă: e om fără Dumnezeu! Adică e un tâlhar. Și lansez următoarea provocare: cum poți să te ți de un contract, așa cum îl numesc unii, atât timp cât tu n-ai aceleași valori ca mine?
Și n-ai Dumnezeu? Deci om fără Dumnezeu ce înseamnă? Vi se pare firesc? Zilele trecute depunea jurământul în fața președintelui Donald Trump o judecătoare pentru Curtea Supremă de Justiție din America. A depus pe biblie, pe Sfânta Scriptură, care e fundamentul statului american.
În România, iată, niște pigmei politici, nu știu dacă la ordinul partidului, au refuzat să pună mâna pe Biblie, au pus doar pe Constituție. Constituția e foarte bună, dar nu privește și moralitatea. Deci eu ce încredere pot să am? De ce au păcălit electoratul acești escroci spunându-ne că ne apără drepturile când ei nu sunt niște oameni morali?”, a declarat Florian Bichir, pasându-i replica jurnalistului Alecu Racoviceanu.
„Da. Mi se pare senzațional că ei au jurat cu mâna pe Constituție, toată activitatea lor politică din ultimul timp fiind și în jurul mesajul că prevederile din Constituția României trebuie schimbate.
Eu știu că în unele locuri, așa cum în unele locuri Constituția este numită legea fundamentală a unei țări, biblia este considerată cartea legii sacre, tocmai pentru că în ea se află cele 10 porunci din Vechiul Testament, izvorul aproape tuturor prevederilor elgale făcute în statele constituite de după Hristos. Și în România, cele 10 porunci se regăsesc în Codul Penal: păcatul împotriva părinților, blasfemia... toate se regăsesc acolo.
O politică pentru restructurarea României
Mesajul lor împotriva Bisericii se răsfrânge așa cum s-a întâmplat și în jurul Sărbătorilor de Paște. Mesajele țintesc, de fapt, Biserica Română. Bătălia n-o pot duce doar cu preoțimea. Ei lovesc instrumentele credinței, batjocoresc credincioșii, iar dacă îi contrazici, îți vin cu scuza aia „dar ai văzut că preotul ăla avea nu știu ce lanț de aur?”. Ca și cum preotul simbolizează în totalitate credința românilor, sau credința românilor se poate reduce doar la greșelile unui preot sau altuia.
Este o poitică dusă pentru restructurarea României fără baze creștine. Ei au lansat, de fapt, prin gesturile astea, un manifest politic”, a declarat Alecu Racoviceanu.