Ce putem înțelege? Că este o strategie de campanie din care trebuie să vedem că Iohannis este un om serios, care nu sărbătorește nici alături de ortodocși, nici de catolici. Candidatul ACL participă la sărbătorile sașilor, ignorând una dintre cele mai mari sărbători ale creștinilor, Sfânta Maria Mare. Faptul că Iohannis nu este ortodox nu ar trebui să se transforme într- un handicap în cursa pentru Cotroceni. Totuși, absența sa din mijlocul oamenilor cu ocazia unor mari sărbători, religioase sau nu, s-ar putea să-l coste. Voturi și notorietate. Plus fundamentarea unei teme de atac.

Ieri, atunci când românii, deopotrivă ortodocși și catolici, au sărbătorit Sfânta Maria Mare, iar Victor Ponta a participat la procesiunile religioase din Suceava şi Cluj, Klaus Iohannis a stat închis în sediul Primăriei Sibiu, acolo unde a primit vizita unei delegații a parlamentului german. Lucru pe care l-am aflat de pe un cont dintr-o rețea socială. 

Astăzi, când Victor Ponta participă la slujba oficiată de Patriarhul Daniel la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, cu ocazia împlinirii a 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu și a celor patru fii ai săi, Klaus Iohannis este prezent la manifestările ce au loc cu ocazia unei sărbători săsești, Săptămânii Haferland, în satul Criț, județul Brașov. Practic, prezidențiabilul ACL pare că se adresează și este interesat doar de etnicii germani. Tot azi, Elena Udrea a împărțit ajutoare sinistraților de la Novaci. Monica Macovei este deocamdată absentă.