În țara noastră, utilizarea la scară largă a buteliei în gospodării este încă des întâlnită, fapt datorat în egală măsură costurilor ridicate de racordare la rețelele publice, comparativ cu veniturile populației, precum și extinderii destul de mari a zonelor exclusiv rurale, unde această facilitate reprezintă, pe lângă focul în soba cu lemne, singura alternativă. În contextul cererii mari de pe piață, de-a lungul anilor au apărut nu doar  o mulțime de distribuitori avizați, ci și posibilitatea (deloc legală, pe de altă parte) de a încărca pur și simplu butelia în stațiile GPL. În această situație, pentru butelii la domiciliu Targu Mures, balanța, din punct de vedere financiar, înclină desigur în favoarea stațiilor GPL. De ce este totuși mai ieftin gazul de la stațiile GPL față de cel de la butelie?

Explicația cea mai simplă ar fi că prețul gazului de la stațiile GPL este dat de faptul că acesta nu implică alte costuri conexe, în vreme ce lipsa de legalitate a acțiunii înclină și mai mult balanța financiară către client. Consumatorul operează pe proprie răspundere încărcarea, nu există personal specializat care să verifice în vreun fel dacă recipientul este etanș sau nu, așa cum nu se face nici verificarea integrității buteliei. Așadar, este foarte posibil ca fiecare cumpărător să plece acasă cu o adevărată bombă sub presiune, ascunsă sub iluzia unei afaceri mai bune, și a unor costuri mai reduse. Această practică nu este permisă pentru utilizatorii de butelii la domiciliu Timisoara însă, încărcarea buteliei cu GPL rămâne o alternativă viabilă pentru mulți utilizatori.

Deși în ultimul timp au apărut nenumărate servicii de livrare butelii la domiciliu Bucuresti, majoritatea utilizatorilor preferă totuși să reîncarce în stațiile GPL, sub mirajul economisirii de bani prin supra-încărcarea buteliei. Problema majoră survine însă din faptul că ceasul din interiorul buteliei nu rezistă la o presiune prea mare, ceea ce poate duce la explozii. În plus, gazul folosit la reîncărcarea GPL nu conține mercaptan, substanța care dă mirosul specific. Astfel, se ajunge la acumulări insesizabile de gaze, și inevitabile, la adevărate catastrofe.

 

Te-ar putea interesa și: