În filmul de mai jos se poate auzi clar cum Gates a vorbit la TED, în 2015, despre  o viitoare pandemie la nivel mondial. Plecând de la acest discurs al său ne-am trezit cu tot felul de teorii ale conspirației în care susțin  ideea că Bill Gates este responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă acum:

1. Bill Gates a vorbit despre o pandemie cu câţiva ani în urmă,  avertizând despre  decesele la nivel mondial. Şi aşa s-a întâmplat.

2. Pe măsură ce pandemia Covid-19 s-a răspândit în întreaga lume, Gates a promis 250 de milioane de dolari pentru a lupta împotriva bolii prin găsirea unui vaccin care să devină obligatoriu (!).

În mod incredibil, acești doi factori (1 şi 2) constituie fundamentul unui nou set de teorii ale conspirației care sunt extrem de dezbătute în mediul online şi în mass-media de pretutindeni.

Iată ce știm până acum:

– În 2015, Bill Gates a ținut un discurs în cadrul unei conferințe TED în care a tras un semnal de alarmă: „Nu suntem pregătiți pentru următoarea pandemie!”

„Când eram copil, dezastrul de care ne temeam cel mai mult era războiul nuclear. De aceea țineam un butoi în beci, plin cu conserve și apă. În caz de atac nuclear urma să coborâm, să ne adăpostim și să mâncăm din butoi. Astăzi, pericolul cel mai mare de catastrofă mondială nu este războiul nuclear, ci un virus mortal. Lucrul care ar omorî peste 10 milioane de oameni în următoarele decenii cel mai probabil ar fi un virus foarte infecțios, nu un război. Nu rachete, ci microbi!”, spunea fondatorul companiei Microsoft în urmă cu cinci ani: VIDEO

– Teoriile conspiraționale care-l leagă pe Gates de coronavirus au început la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unei investigații recente a New York Times, care susținea că Gates avea cunoștințe prealabile despre pandemia coronavirusului. Mai mult, conform unor teorii lasate în mediul online „A existat de fapt un exercițiu numit„ Evenimentul 201”, care a avut loc în octombrie, găzduit de Centrul de Securitate Sanitară Johns Hopkins – la care a participat Fundația Gates – unde s-a concentrat pe situații de urgență şi pregătire în caz de „pandemie foarte severă”. Dar nu a avut de-a face cu CoV-19, spune sursa menţionată.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE