Premierul menționează că aceste companii nu sunt private de posibilitatea de a face investiţii în condiţiile în care dividendele se constituie venituri la bugetul de stat.

Premierul Florin Cîţu consideră că „nu este o surpriză” faptul că dividendele marilor companii de stat vor merge la buget, el spunând că aceşti bani erau folosiţi pentru bonusuri sau excursii în ţări exotice.

„Banii de investiţii rămân. Ceea ce vorbim noi, aceste dividende, sunt după ce ne uităm la ceea ce se întâmplă cu banii de investiţii. M-am uitat la banii de investiţii în aceste companii de stat şi mulţi dintre aceşti bani rămân acolo. Ceea ce nu rămâne acolo, ceea ce se întâmplă cu aceste dividende, de fiecare dată, se duc în bonusuri pentru manageri, în excursii, în team building-uri în America Latină şi aşa mai departe. La mai multe companii de stat”, a declarat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

Paradisul bugetarilor, scos în față de Cîțu. Unde se petrec concediile și care e sistemul de premiere

El a menţionat că sumele considerate dividende care ajung la buget de la companiile se stat nu afectează planurile de investiţii pe care acestea vor să le facă, „la niciuna dintre ele”, dar afectează „bonusurile nemeritate” sau excursiile „prin ţări exotice”.

Premierul a explicat că şi anul trecut managerii unor companii de stat i-au comunicat că vor face investiţii pe care nu le-au realizat.

Cîţu a estimat că două miliarde de lei din dividende de la companiile de stat vor intra la buget în acest an.