Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce a intrat la închisoare Dan Voiculescu? Adrian Ursu: „Și-a asumat, deși putea să predea Antena 3”
VIDEO

De ce a intrat la închisoare Dan Voiculescu? Adrian Ursu: „Și-a asumat, deși putea să predea Antena 3”

Este bine cunoscut faptul că, pe de o parte, cei mai mulți jurnaliști de la Antena 3 sunt considerați a fi marionetele personale ale lui Dan Voiculescu. Pe de altă parte, nu pot fi negate ratingurile uriașe și popularitatea de care se bucură, de mai bine de 10 ani, în rândul populației din România.

Numitorul comun al tuturor jurnaliștilor de la Antena 3 este profesionalismul și unitatea. Fie că unora le place sau nu, trebuie dat Cezarului ce-i al Cezarului. Din păcate, când un lucru este repetat de foarte multe ori el tinde să devină adevăr.

Sunt români care văd în Antena 3 vocea lor împotriva sistemului. Alții, dimpotrivă, îi blamează pe jurnaliștii Antenei 3 și îi consideră dezinformatori, păpușari, frâne puse României întru dezvoltarea și progresul binemeritat.

În emisiunea „Dosare de presă”, pe evz.ro, Adrian Ursu a făcut o dezvăluire uimitoare. Acesta a afirmat cu subiect și predicat că dan Voiculescu a intrat la închisoare pentru că nu a bătut palma cu sistemul lui Traian Băsescu.

„Avantajul a fost că toți realizatorii, și cei mai vechi și cei pe care cumva, împreună cu Mihai (Gâdea, n.e.) am decis să-i promovăm pe treapta asta, la bază sunt jurnaliști. Nu sunt veniți direct pe scaunul ăla de prezentare sau moderare. Au făcut teren, au fost în fața unor uși unde așteptau să se deschidă.

Și oricum să nu uităm că toată construcția Antenei 3 pe care a făcut-o Mihaela la începuturi a fost bazată pe oameni adecvați locului respectiv. Adică, până și momentul în care l-a ales pe Mircea (Badea, n.e.) și l-a pus acolo, era limpede pentru ce e Mircea acolo. Pentru spiritul lui ascuțit, pentru observația foarte precisă”, a declarat Adrian Ursu.

Dan Voiculescu: „Eu cu treaba mea, sunt bărbat. Voi cu treaba voastră”

Celor de la Antena 3 li s-a transmis, în epoca Traian Băsescu, că, dacă îl vor lăsa în pace pe Mircea Băsescu, Dan Voiculescu va fi achitat.

 „Și mai e ceva. Dincolo de toată mitologia din oraș, ca să zic așa, faptul că fondatorul trustului ăsta și-a asumat ca tot ce se întâmplă acolo, chiar dacă îi este potrivnic, să fie lăsat în sfera libertății de exprimare… Și-a sumat, deși avea la îndemână cheia. Putea să zică „Eu închid sau o dau. Sau o predau”, ceea ce era și mai simplu. Au făcut-o mulți, din păcate: au prestat această predare , aproape de la un capăt la altul, al afacerilor de media românești.

În cadrul unei discuții între Dan Voiculescu și conducerea Antena 3, acesta le-ar fi spus: „Eu cu treaba mea, sunt bărbat. Voi cu treaba voastră”. Adrian Ursu este primul care spune acest lucru, susținând că nu mai este „cazul să mai ținem lucrurile acestea în zona neasumării, având în vedere că în alte părți nu s-a întâmplat așa”.

Sebastian Ghiță a arătat cine e șeful la Realitatea TV. „Treaba a fost predată”

Ursu a ținut să reamintească faptul că el, împreună cu Oana Zamfir au fost dați afară de la Realitatea TV tocmai din acest motiv

„Oana și cu mine am fost dați afară de la Realitatea TV de domnul Sebastian Ghiță, în momentul în care s-a dorit înstăpânirea lui Sebastian Ghiță, în urma lui Sorin Ovidiu Vântu, și a trebuit să dea un semn că este puternic acolo. I s-a cerut de către cuplul de la vremea aceea, Udrea- Blejnar, care era parte din formula aceea de terorizare a României, să arate că el e șeful.

Și a arătat că el e șeful, pentru că noi fusesem vârful atacurilor justificate la adresa practicilor lui Blejnar. Fusesem cei care au dezvăluit o mulțime de povești legate de Elena Udrea și rulajul de bani. Și atunci, repet, acolo treaba a fost predată. S-a cerut, s-a predat!

Din punctul ăsta de vedere, e absolut lăudabil promptitudinea cu care Mihai (Gâdea, n.e) ne-a deschis ușa. Ne-a sunat în secunda imediat următoare anunțului și ne-a spus, „Dacă vreți, aveți aici un loc”. deși, la vremea aia, grila Antenei 3 era solidă, nu ducea lipsă nici de personaje, nici de oameni cu care să umple spațiul de emisie. Și totuși a făcut-o și a fost una dintre deciziile care, la vremea aceea, reprezenta un act de curaj”, a mai spus Ursu.

„În societatea românească s-a dizolvat solidaritatea”

„Din păcate, ce constatăm astăzi, este că s-a dizolvat foarte mult solidaritatea în societatea românească. Nu vorbesc de presă, că presa, până la urmă, e un decupaj al societății.

În societatea românească s-a dizolvat solidaritatea, au dispărut și semnele de empatie, sau, mă rog, sunt tot mai puține. Și asta cred că este marea pierdere, inclusiv a acestor luni”, este de părere celebrul jurnalist.