El a precizat pentru CNN că acesta complota pentru „acţiuni de amploare, care ar fi pus în pericol sute, chiar mii de vieţi americane.” „Americanii cunosc istoricul lui Qassem Soleimani, sute de americani au murit din cauza lui. A fost implicat în atacurile de la Beirut. A orchestrat atacuri şi aici la Washington DC, care în cele din urmă au eşuat. Este un om care a pus vieţile americanilor în pericol pentru prea multă vreme, iar noaptea trecută a fost momentul în care am fost nevoiţi să acţionăm, pentru a împiedica un atac iminent, la care el lucra în mod activ.”

Întrebat despre ţinta specifică a acestui atac, Pompeo a afirmat că nu poate spune nimic despre natura atacului, însă acest urma să aibă loc „nu doar în Irak, ci în întreaga regiune”.

Qassem Soleimani urma să „îşi folosească forţele intermediare pe care le-a manipulat de atât de mult timp, pentru a produce distrugeri împotriva şiiţilor şi suniţilor, musulmanilor din regiune.” Pompeo a fost întrebat, de asemenea, dacă a existat o ameninţare iminentă la adresa teritoriului american şi a precizat că erau ameninţări localizate în regiunea Orientului Mijlociu, potrivit Rador.

Te-ar putea interesa și: