Evenimentul Zilei > Actualitate > De ce a ajuns în Iad unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din istorie. Marile jocuri pe care le fac puternicii planetei
De ce a ajuns în Iad unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din istorie. Marile jocuri pe care le fac puternicii planetei

De ce a ajuns în Iad unul dintre cei mai bogați și influenți oameni din istorie. Marile jocuri pe care le fac puternicii planetei

Gigi Becali a făcut o trecere în revistă a miliardarilor planetei, de ieri și de azi, și a afirmat că, în cele din urmă, lui John D. Rockefeller nu i-a mai folosit averea după moarte.

Gigi Becali, finanțatorul de la FCSB, abandonat subiectele legate de fotbal, în această perioadă. Cu Liga I aflată în vacanță, latifundiarul din Pipera și-a extins orizontul discuțiilor și a abordat subiectul bogaților lumii ce controlează planeta.

Gigi Becali, despre John D. Rockefeller, unul dintre cei mai influenți și bogați oameni din istorie

Becali a vorbit despre John D. Rockefeller, cel care a fost unul dintre cei mai mari antreprenori din industria petrolului. Acesta a pus bazele companiei petroliere Standard Oil Company și care a devenit primul mare trust de afaceri din SUA. Gigi Becali a spus că omul de afaceri, mort în 1937, a ajuns în Iad.

„Cel mai bogat om e ăsta Rockefeller. El a avut 5 băieți i-a trimis în tot occidentul, unul în Germania, Spania, în Franța, în Italia, în America – ca să conducă lumea. De ce i-a trimis în fiecare capitală a lumii? De atunci. Dacă de-atunci … mii de mii de miliarde. A trăit 103 ani. Nu mai trăiește acuma, a murit. Avea avion și apărea la spital, 20-30 de doctori, îi făceau operație, îi băgau o inimă, mai luau un ficat mai băgau un ficat: șapte inimi, șapte ficați. A trăit 103 ani.

„În România sunt oameni bogați, dar e mizilic pe lângă”

Ce-a făcut? Unde este acuma? Îți spun eu unde este: unde este plânsul și scrâșnirea dinților, că doar n-o fi cu Lazăr. E cu Lazăr? – sau cu bogatul nemilostiv? Ai vrut să comanzi lumea! Păi tu vrei să comanzi lumea? Păi lasă-te în numele lui Christos”, a spus Becali la România TV.

„În România sunt oameni bogați, dar e mizilic pe lângă, de exemplu, am înțeles că toți bogații României au cam 30 de miliarde am înțeles. Păi dacă toți bogații României au de 5 ori mai puțin decât unul? al Americii, care ăla nu e foarte bogat? Bill Gates, că ăla are 150 miliarde și el are de 6 ori, noi toți nici nu avem cât el. Sutele de oameni, toată România asta, îți dai seama?

Atunci ești cel mai bogat când nu mai ai nevoie. Nu mai vreau! Nu înseamnă că sunt cel mai bogat?  Ăla Bil Gates mai vrea, văd. Face vaccin, face tot felul de șmecherii, el nu e cel mai bogat, el ar mai vrea și nu-i cel mai bogat”, a mai spus finanțatorul de la FCSB.