Evenimentul Zilei > Social > De câte ori s-a testat Klaus Iohannis pentru COVID-19? „Testările se fac atunci când…”
De câte ori s-a testat Klaus Iohannis pentru COVID-19? „Testările se fac atunci când…”

De câte ori s-a testat Klaus Iohannis pentru COVID-19? „Testările se fac atunci când…”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut o conferință de presă, miercuri, la Palatul Cotroceni, în care a mărturisit de câte ori s-a testat pentru COVID-19.

În timpul conferinței de presă de la Palatul Cotroceni, șeful statului a fost întrebat, printre altele, de câte ori s-a testat pentru noul coronavirus. Răspunsul său este surprinzător.

„Nu m-am testat, fiindcă nu am fost în contact cu nicio persoană bolnavă. Testările se fac atunci când există o bănuială că ar fi o posibilă contaminare. Eu port masca la toate întâlnirile. După cum vedeți, păstrez distanța și nu numai în cadrul conferințelor de presă, ci și la oricare alte întâlniri, și evit participarea la evenimente aglomerate.

Evit total participarea la evenimente aglomerate. Recomand tuturor românilor să fie precauți. E mai bine, e mai sănătos”, a mărturisit Klaus Iohannis.

De câte ori s-a testat Raed Arafat pentru Covid-19? „E normal că ne temem”

„Este posibil să se introducă anumite restricții”

În aceeași conferință de presă, șeful statului a vorbit și despre evoluția pandemiei de coronavirus.

„Opinia aproape unanimă a speciliștilor e că în Europa un al doilea val al pandemiei e iminent. Deja cele mai multe țări au zilnic cifre mai mult decât îngrijorătoare. Nici la noi situația nu e bună. Azi am avut record negativ de infectări”, a subliniat președintele Klaus Iohannis.

Breaking News. Ultimul apel înainte de o nouă carantină! Iohannis: Români, respectați regulile

Întrebat despre eventuale restricții, el a răspuns: „În primul rand, repet, măsurile care trebuie luate, sunt cele individuale, simple, clare. Masca, distanța, igiena, dar se vede că sunt persoane care nu vor și nu intenționează să respecte toate normele și trebuie să se intervină. Este adevărat, dacă numărul infectărilor crește, în anumite localități, este posibil să se introducă anumite restricții. (…) Dacă numărul de infectări crește, este posibil să se introducă anumite restricții la nivel local, regional, acolo unde gradul de infectare este prea mare”, a mai spus președintele României, în timpul conferinței de presă susținută, miercuri, la Palatul Cotroceni.