Evenimentul Zilei > Justitie > DE CÂTE ORI POATE LUA MITĂ un poliţist rutier? Angajaţii DNA AU MONTAT APARATURĂ DE INTERCEPTARE pe o maşină şi AU AFLAT CE SUME cereau oamenii legii de la şoferii cu probleme
DE CÂTE ORI POATE LUA MITĂ un poliţist rutier? Angajaţii DNA AU MONTAT APARATURĂ DE INTERCEPTARE pe o maşină şi AU AFLAT CE SUME cereau oamenii legii de la şoferii cu probleme

DE CÂTE ORI POATE LUA MITĂ un poliţist rutier? Angajaţii DNA AU MONTAT APARATURĂ DE INTERCEPTARE pe o maşină şi AU AFLAT CE SUME cereau oamenii legii de la şoferii cu probleme

De câte ori poate lua mită un poliţist rutier? Mită cerută prin semne şi ascunsă în cărţi religioase

Mai mulţi poliţişti rutieri din Piatra Neamţ sunt acuzaţi că solicitau bani de la şoferii vitezomani pentru a nu-i amenda. Simţind că sunt urmăriţi, oamenii legii au recurs la metode inedite pentru a scăpa de eventualele dovezi ce i-ar fi putut incrimina, conform digi24.ro.

Din păcate pentru ei, aparatura de interceptare instalată de Direcţia Naţională Anticorupţie pe una dintre maşinile poliţiştilor, a surprins toate etapele mitei primite de la şoferi.

 „115 fapte de luare de mită într-o perioadă de 27 de zile de monitorizare. Poliţiştii au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 400 de lei de la conducătorii auto opriţi în trafic”, a declarat Maria Cornelia Hrincescu, procuror-şef DNA Bacău.

Probele arată că agenţii se fereau să ceară bani, suspectând că sunt interceptaţi audio, astfel că în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne. În timp ce primeau sumele de bani necuvenite, discuțiile privind constatările și sancțiunile nu aveau corespondent în imagini. De asemenea, în autospeciala folosită de agenţi a fost găsită şi o carte religioasă, în care poliţiştii ascundeau banii încasaţi în timpul turei.

Astfel, 14 agenţi şi ofiţeri au fost arestaţi sau plasaţi sub control judiciar, în condiţiile în care, în 2015, 42 de poliţişti din toată ţara acuzaţi de corupţie au fost trimişi în judecată de procurorii DNA.