David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4x100 m liber, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima

David Popovici, argint cu ștafeta mixtă de 4x100 m liber, la Campionatul Mondial de juniori de la Lima Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Ștafeta mixtă de 4x100 m liber s-a clasat pe poziția secundă în finala probei de la Campionatul Mondial de juniori desfășurat în Peru, la Lima.

Echipa României de ștafetă mixtă de 4x100 metri liber, formată din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu a încheiat cursa cu timpul de 3:30.39, câștigând astfel medaliile de argint.

Medalia de aur a fost cucerită de Ungaria cu timpul de 3:30.03, iar echipa din Italia s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului cu 3:32.54.

Tot vineri, Vlad Stancu, de 17 ani, a reușit să câștige a doua sa medalie la Campionatele Mondiale de Juniori de la Lima. Românul a terminat pe poziția a treia proba de 800m liber, cucerind medalia de bronz.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultate bune pentru România, la Lima

Vlad Stancu cucerise, cu două zile în urmă, medalia de argint în proba de 400m liber.

Iar cu o zi în urmă, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, cu timpul de 1:46.18, stabilind și un nou record al competiției.

David Popovici a fost urmat pe podium de Daniel Meszaros, din Ungaria, cu timpul de 1:48.98, și de italianul Filippo Bertoni, cu 1:49.05. Avansul sportivului român a fost considerabil față de următorii doi clasați: +02.80 (Meszaros) și +02.87 (Bertoni).

Iar miercuri, multiplul campion român David Popovici stabilise, tot la mondialele de juniori de la Lima, un nou record al competiției când, alături de colegii săi Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, când a încheiat cursa de 4×100 metri liber cu timpul de 3:18.84 și astfel cei patru au cucerit aurul.

Podiumul probei de ștafetă a fost completat de Franța, cu timpul de 3:20.29 – medalia argint, și de Lituania, cu un timp de 3:20.41 – medalia de bronz.

​Sportivul român David Popovici a cucerit, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber, cu timpul de 1:46.18. Acesta este și un nou record al competiției, Campionatele Mondiale de Nataţie pentru juniori de la Lima, Peru.

David Popovici a fost urmat pe podium de Daniel Meszaros, din Ungaria, cu timpul de 1:48.98, și de italianul Filippo Bertoni, cu 1:49.05.

Avansul sportivului român a fost considerabil față de următorii doi clasați: +02.80 (Meszaros) și +02.87 (Bertoni).

Cu o zi în urmă, multiplul campion român David Popovici stabilise, tot la mondialele de juniori de la Lima, un nou record al competiției când, alături de colegii săi Alexandru Constantinescu, Ștefan Cozma și Patrick Sebastian Dinu, a încheiat cursa de 4×100 metri liber cu timpul de 3:18.84 și astfel cei patru au cucerit aurul.

Podiumul probei de ștafetă a fost completat de Franța, cu timpul de 3:20.29 – medalia argint, și de Lituania, cu un timp de 3:20.41 – medalia de bronz.

Prima medalie a României la Campionatele Mondiale de la Lima a fost adusă de Vlad Stancu, care a câștigat argintul în proba de 400 m liber. După o cursă frumoasă, românca Andra Gorecki a reușit să se claseze pe locul patru în finala de la 200 m fluture feminin. Timpul său: 2:15.12 min, potrivit anunțului Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

Cum poți urmări probele de la Campionatele Mondiale de Înot pentru Juniori

Programul complet și rezultatele LIVE ale competiției de la Lima pot fi văzute accesând link-ul următor: https://www.fina.org/…/8th-fina-world…/schedule… De asemenea, competiția poate fi văzută LIVE accesând link-ul de mai jos: https://aquatics.eurovisionsports.tv/main