Evenimentul Zilei > Actualitate > Data la care putem scăpa de restricții. Speranțe pentru un Crăciun normal
Data la care putem scăpa de restricții. Speranțe pentru un Crăciun normal

Data la care putem scăpa de restricții. Speranțe pentru un Crăciun normal

Medicii se așteaptă ca numărul infectărilor cu noul coronavirus să se mai reducă începând cu a doua jumătate a lunii decembrie.

Medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din București, estimează că nu vor fi multe decese în luna decembrie din cauza COVID, raportat la rata de mortalitate asociată acestei afecțiuni. Potrivit spuselor sale, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus se vor reduce începând din cea de-a doua jumătate a lunii decembrie.

Ca o coincidență, inclusiv Klaus Iohannis a spus că nu putem vorbi de eliminarea restricțiilor până la jumătatea lui decembrie, dar a lăsat să se înțeleagă faptul că de pe 15 decembrie putem să ne așteptăm la altceva

„Vor fi decese, dar nu vor fi multe. Nici acum nu sunt multe. Doar că ne pare rău pentru că există. Ele nu depășesc rata de mortalitate specifică acestor afecțiuni. Și în decembrie o să avem un număr ridicat de infectări. Sunt convins de asta. Eu speram ca în decembrie să mai scadă un pic”, a declarant Emilian Imbri, conform Digi24.ro.

Medicul Emilian Imbri a mai spus că după 15 decembrie se așteaptă ca numărul de îmbolnăviri să mai scadă datorită măsurilor de carantină din ultima perioadă.

„Sigur că în decembrie ne gândim că o să apară și primele cazuri de gripă. Eu sunt mult mai liniștit vis-a-vis de cazurile de gripă sezonieră, sigur virusul va sta locului: câți au apucat vaccinul antigripal s-au vaccinat, vor prinde și seriile următoare și se vor vaccina rapid, plus măștile, plus fereala, plus că au intrat în carantină foarte multe localități și probabil vor mai intra, sigur că și vânzoleala va fi mult mai puțin evidentă și sigur vă spun, o să vedeți, după 15 decembrie va începe să scadă numărul de infectări. Ne dorim asta și ar fi obligatoriu, pentru că foarte greu facem față acum”, a declarat medicul Emilian Imbri.

Declarația lui Emilian Imbri vine la o zi după ce Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a declarat că în decembrie „vom avea nişte cifre pe mortalitate extrem de mari pentru această lună şi, dacă lucrurile continuă în această direcţie, şi decembrie va fi o lună în care vom plânge mult”.