Medicul Emilian Imbri despre un eventual lockdown: „Este un lucru care se desfășoară”
- Ionel Sclavone
- 4 noiembrie 2020, 10:08
Medicul Emilian Imbri susține că românilor trebuie să li se explice exact în ce situație gravă ne aflăm și ce înseamnă fenomenul de lockdown.
Managerul Spitalului de boli infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara, Emilian Imbri, susține că populația trebuie să înțeleagă foarte bine ce presupune un lockdown, în actualul context epidemiologic generat de noul coronavirus și de ce este necesar având în vedere gravitatea situației.
„Cred că trebuie să explicăm populației ce înseamnă lockdown, ca să nu speriem prin termeni. Este un proces care a început, este un lucru care se desfășoară independent de voința și puterea noastră. Este un bulgăre care o să crească și o să se oprească”, a explicat medicul Emilian Imbri, conform România TV.
El a subliniat că este foarte important ca fiecare să înțeleagă acest termen și situația în care ne aflăm deoarece numai așa putem stăvili pandemia de coronavirus. drept urmare, susține medicul Imbri, este nevoie ca autoritățile să ofere o explicație cât mai coerentă și mai clară în legătură cu acest subiect.
„Trebuie să încercăm să înțelegem ce ni se spune. Nu este nimic de condamnat. Putem să stăvilim cu o singură condiție. Să încercăm să fim coerenți, să fim atenți la ce ni se spune. Dacă vorbim românește lucrurile se pot drege. La ţară chestia cu lockdown nu se prea înțelege”, a mai spus medicul Emilian Imbri.
Recorduri negative îngrijorătoare
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi un număr de 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus. De asemenea, au fost înregistrate 120 de decese şi 974 pacienţi internaţi la ATI.
„Până astăzi, 3 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 258.437 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 181.175 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 7.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, arată datele transmise marţi.
Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în Bucureşti de 3,94. Cea mai mare valoare a acestui indicator este în Sălaj - 5,2, urmat de Cluj - 5,08, Alba - 4,61, Timiş - 4,56, Sibiu - 4,26, Bihor - 4,13.