Dăruiește flori de Florii de la floraria Maison d’Or

Dăruiește flori de Florii de la floraria Maison d’Or

Sărbătoarea Floriilor este cea care precedă sărbătoarea Paștelui. Cu ocazia acestei sărbători îi sărbătorim pe cei dragi care poarta nume deosebite de floare.

Pentru această sărbătoare, floraria Maison d'Or din Bucuresti ți-a pregătit o mare varietate de flori din care poți alege să faci cadouri minunate.

Ce sărbătorim de Florii?

Pe Florii, peste 1,5 milioane de români își sărbătoresc ziua de nume. Cei mai mulți dintre sărbătoriți poartă numele de Florin, Viorel, Viorica sau Lăcrămioara. De asemenea, mai există și nume mai puțin întâlnite precum Anemona, Narcisa, Mălina sau Iris. Oricum ar fi, pentru fiecare sărbătorit în parte, florile ideale sunt cele care îi alcătuiesc numele. De Florii poți alege buchete de flori și aranjamente florale deosebite pe care le poți compune din florile preferate ale sărbătoritei și alte cu diferite semnificații.

Poți alege trandafiri in cutie pentru iubita ta, un buchet buchet de primăvară compus din florile de sezon sau un aranjament floral atent lucrat și deosebit prin aspect.

Tradiții de Florii

De Florii, creștinii din toată lumea sărbătoresc intrarea lui Iisus Hristos în Ierusalim, eveniment de o importanță uriași în credința creștin-ortodoxă. În cultura populară, această sărbătoare și-a găsit destul de multe asemănări, iar obiceiurile creștine s-au amestecat în timp cu cele tradiționale. Printre cele mai comune tradiții, se numără:

  • Bătrânii susțin că așa cum va fi vremea de Florii, așa va fi și se Paște. Astfel, oamenii din toată țara așteptau cu sufletul la gură ziua Floriilor cu gândul la vremea frumoasă, sperând că își vor petrece sărbătorile Pascale la iarbă verde.
  • De sărbătoarea Floriilor, la biserică se împart crenguțe de salcie care se aduc acasă și se așează la icoane sau la intrarea în casă. În vremurile mai vechi, aceste crenguțe aveau altă utilitate, astfel că fetele se spălau cu apa în care fierbeau frunzele binecuvântate pentru a avea părul frumos și pielea delicate. Restul de apă care rămânea se punea la rădăcina unui pom înflorit pentru ca băieții să se uite la fete așa cum oamenii admira un copac cu flori.
  • Gospodării și oamenii care se ocupau cu agricultura puneau crengutele în grădină, pentru a avea recolte bogate.
  • Cu o zi înainte de flori se sărbătorește Sâmbăta lui Lazăr,  prilej în care femeile coc plăcinte pe care le dau de pomană. Sâmbăta lui Lazăr este cunoscută și sub denumirea de Moșii de Florii.
  • În partea de nord a țării, tot în ziua de Sâmbătă, înainte de Florii, se aerisește zestrea, se scoate afară, mai ales dacă vremea era plăcută. Se spune că în acest mod zestrea fetelor primeau strălucirea astrului.

Magia sărbătorii de Florii este plină de culoare și parfum. Sărbătorește-i pe cei dragi și bucură-te alături de ei de momente unice. 

 

Ne puteți urmări și pe Google News