Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box

Daria Cozorez a devenit campioană europeană la box

Daria Cozorez, o sportivă din Republica Moldova, și-a adjudecat titlul continental la box, la Campionatul European de la Belgrad, din Serbia, potrivit unui anunț făcut duminică dimineața de Federația Moldoveană de Box.

Diana Cozorez, campioană europeană la box, la +81 de kilograme

Daria Cozorez a devenit campioană europeană duminică, în capitala Serbiei. Sportiva din Tiraspol a câștigat medalia de aur la categoria +81 de kilograme, după ce a învins-o în finala de la Belgrad pe rusoaica Kristina Tkaceva, a anunțat Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova.

Daria Cozorez a ajuns în finala categoriei după ce, în semifinală, a câștigat lupta cu adversara sa din Ungaria, Rek Hoffman.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În finala de la Belgrad, ea a dispus de rusoaica Kristina Tkaceva. Podiumul a fost completat de Reka Hoffmann (Ungaria) și Sara Miljkovic (Serbia)”, au mai comunicat reprezentanții Comitetului național olimpic și sportiv.

Daria Cozorez a devenit astfel prima sportivă din Republica Moldova care a câștigat medalia de aur la Campionatele Europene rezervate senioarelor din Serbia.

În imaginile de mai jos, momentul decernării medaliilor Campionatului European de Box de la Belgrad, la categoria +81 de kilograme:

Vasile Cebotari, medalia de bronz la 71 de kilograme

Un alt pugilist din Republica Moldova, Vasile Cebotari (71 kg), a obținut medalia de bronz.

Vasile Cebotari a pierdut, din păcate, semifinala de la categoria de 71 de kilograme, în fața sîrbului Jovan Nikolic

Alexandru Paraschiv, în finala de box a categoriei 63,5 kilograme

Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova mai anunță că, duminică, 28 aprilie, în altă finală, va concura și Alexandru Paraschiv, la categoria de 63,5 kilograme.

Acesta îl va întâlni pe rusul Gabil Mamedov. Marea finală a categoriei este programată pentru duminică seara, tot la Belgrad.

În semifinalele categoriei de 63,5 kilograme, Alexandru Paraschiv, din Republica Moldova, l-a învins pe pugilistul din Azerbaidjan Malik Hasanov.

(sursa fotografiilor: Federația Moldoveană de Box)