Conceptul a fost gândit de Corina Martin, consultant în turism, împreună cu liderii minorităților etnice din Constanța. Seara Dobrogeană înseamnă o nouă atracție turistică ce se va desfășura într-unul din cele mai mari restaurante din Mamaia. Turiștii vor avea parte de un spectacol  de dansuri grecești, turcești, tătărești, rusești, lipovenești, armene, aromâne și dobrogene. Turiștii se vor putea prinde în dans pentru a învăța geamparaua dobrogeană, sirtaki-ul grecesc sau dansurile orientale. Produsele din meniu sunt făcute după rețetele oferite de gospodinele minorităților etnice din Dobrogea, potrivit lui Bogdan Dumitru, managerul Serii Dobrogene.

La finalul show-ului turiștii sunt invitați in Salonul de suveniruri si produse tradiționale, unde pot admira meșteșugari autentici și pot cumpara suveniruri, vinuri dobrogene, produse tradiționale dobrogene, cu specific al tuturor minorităților. Partenerii oficiali ai Serii Dobrogene sunt Comunitățile minorităților reprezentative din Dobrogea. Comunitatea Elenă Elpis, Uniunea Democrata Turcă din Constanta, Comunitatea Aromână din Constanta, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din Constanta, Comunitatea Rușilor Lipoveni și Uniunea Armenilor din România, filiala Constanța.

Potrivit Corinei Martin, mai mulți hotelieri de pe litoral dar și touroperatori străini vor oferi turiștilor, în sejurul lor, nou produs turistic. “Sperăm să fie ceva deosebit, nu numai pentru turisti. Va fi ceva deosebit care ridică o nou a ștacheta în românia. Va fi voie bună, dansuri, cântece și înclid să cred că cei 600 de clienți ai vor dansa îmreună cu artiștii”,  a declarat Anton Antoniadis, șeful comunității elene, Elpis, din Constanța. Iar Liviu Merdinian, președintele filialei Constanța a Uniunii Armenilor, a explicat: “Ne vedem des la evenimente organizate, voluntar, de către comunități. Cu acest proiect, Seara Dobrogeană, ducem la un  alt nivel acest parfum etnic dobrogean cu care noi ne mândrim”.