L-a jucat pe Harry în opt filme, care sunt printre cele mai grozave din toate timpurile. Vorbind la Radio 4, Desert Island, el a spus: „Dacă aș ieși afară și dacă m-aş îmbăta, aș fi dintr-o dată conștient de faptul că există un interes imens pentru asta”.

Şi continuă. „Pentru că nu este la fel ca un tip oarecare beat, este Harry Potter care se îmbată în bar” și asta aduce interes pentru oameni și, de asemenea, un interes ușor batjocoritor”, s-a destăinuit actorul.

Daniel a spus că de multe ori se va confrunta cu presiunea asta ţinând cont că a băut mult înainte de a decide să renunțe definitiv  la alcool  la vârsta de 20 de ani.

După ce a renunțat la băut, vedeta a spus că este „ciudat” să-și dea seama că trebuie să fie sobru la o vârstă atât de fragedă, dar a fost în cele din urmă „foarte, foarte fericit” să o facă. „Am fost norocos și cred că probabil am un vag sentiment de vinovăție pentru că ceva atât de uimitor mi s-a întâmplat fiind atât de tânăr”.

„Mi-a fost foarte greu, îndeosebi în ultimii ani ai adolescenței când mergeam pentru prima oară în unele locuri… simțeam că toții ochii erau pe mine când intram într-un bar, într-un pub”, a spus el. „Atunci, pentru mine cel mai rapid mod de a uita despre cum mă vedeau toți era să mă îmbăt foarte rău, dar deși ești foarte beat, realizezi că – oh, oamenii se uită și mai mult pentru că sunt beat, așa că trebuie să beau și mai mult ca să-i ignor”, a povestit actorul.

Radcliffe a mărturisit că decizia de a renunța la băutură i-a aparținut și a povestit cum s-a oprit din drumul spre dezastru: „În cele din urmă, a fost doar decizia mea. M-am trezit într-o dimineață după o noapte de beție și mi-am zis: Asta nu-i în regulă”, notează mirror.