Daniel Olteanu a murit la 55 de ani. Fostul președinte ALDE s-a luptat cu o boală grea

Daniel Olteanu a murit la 55 de ani. Fostul președinte ALDE s-a luptat cu o boală grea Danile Olteanu a murit la 55 de ani. Sursa foto EVZ

Doliu în partidul ALDE. Daniel Olteanu, fostul președinte al Alianței în perioada 2021-2023 a murit marți seara, la numai 55 de ani. Fostul politician a dus o lungă luptă cu o boală extrem de grea.

Fostul președinte ALDE a murit la 55 de ani

Fostul președinte ALDE a ocupat un scaun de deputat în legislatura 2016-2020. De-a lungul carierei, Daniel Olteanu a ocupat mai multe funcții publice importante.În 2016, Olteanu  a fost pentru o perioadă scurtă de timp, din luna februarie și până în septembrie, prefectul județului Vaslui.

Anterior, în intervalul august 2013 - februarie 2016 Daniel Olteanu a ocupat funcția de director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui. Fostul președinte ALDE a stat în comă timp de mai multe zile, dar și-a revenit ca prin minune pentru a primi Sfânta Împărtășanie, potrivit publicației locale plus24.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica „ Sf. Dumitru”, înmormântarea fiind programată pentru sâmbătă, 25 mai. În ultima parte a viețiii fostul președinte ALDE s-a confruntat cu o boală necruțătoare.

Ne puteți urmări și pe Google News
Daniel Olteanu

Fostul Președinte ALDE, Daniel Olteanu. Sursa foto: Arhiva EvZ

A murit la numai 55 de ani

Daniel Olteanu a murit la reședința sa din Bârlad. A fost supravegheat până în ultima clipă de familie și apropiați. Pe 1 august fostul politician ar fi împlinit 56 de ani. Fostul președinte ALDE s-a născut în 1968 în micuțul oraș moldovean Bârlad.

De-a lungul carierei politice, dublul licențiat în Drept și Sociologie, Daniel Olteanu s-a făcut remarcat pentru activitatea din Parlament. A fost unul dintre cei mai activi demnitari din județul Vaslui. Ca deputat și-a asumat obiectivul de a dezvolta una dintre cele mai sărace zone din Moldova.

Daniel Olteanu, fostul președinte ALDE

Danile Olteanu a murit la 55 de ani. Sursa foto EVZ

Fostul președinte ALDE suferea de o boală gravă

Olteanu a inițiat mai multe demersuri pentru creșterea competitivității agenților economici din județul Vaslui. Totodată, a conceput politici publice, măsuri de sprijinire și crearea locurilor de muncă mai bine plătite în întreaga zonă a Moldovei, considerată cea mai săracă din țară.