Evenimentul Zilei > Actualitate > Daniel Funeriu a demis directorii Liceului Jean Monnet: „Conducerea nu îşi face datoria!”
Daniel Funeriu a demis directorii Liceului Jean Monnet: „Conducerea nu îşi face datoria!”

Daniel Funeriu a demis directorii Liceului Jean Monnet: „Conducerea nu îşi face datoria!”

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a decis astăzi să-i demită pe directorii Liceului Jean Monnet din Capitală, în urma numeroaselor scandaluri care au adus instituţia de învăţământ în atenţia presei.

UPDATE: Corpul de control al Ministerului Educaţiei, care a început o anchetă la Liceul Jean Monnet în urmă cu două săptămâni, a constat neregului grave privind dosarul de transfer al elevei care l-a acuzat pe profesorul Dan Octavian Vişan de viol. Dosarul nu era complet.
Totodată, eleva avea 45 de absenţe nemotivate, fapt pentru care conducerea şcolii n-a dispus nicio sancţiune. Cazul elevei nu este singular, mai mulţi elevi având multe absenţe. Corpul de control al ministrului a mai notat în raport că directorii instituţiei de învăţământ n-au luat nicio măsură pentru împiedicarea absenteismului.
Decizia ministrului vine după ce, în ultimele săptămâni, incidentele care au ca protagonişti elevi ai liceului s-au înmulţit. Prima oară, o elevă de 17 ani l-a acuzat pe profesorul de sport că a violat-o într-o excursie la Predeal.
Apoi, o altă elevă a liceului a pozat goală într-o revistă pentru bărbaţi, alături de primarul Constanţei, PSD-istul Radu Mazăre.
Zilele trecute, mai multe eleve de la Jean Monnet, aflate într-un club din Capitală, au fost acuzate că au furat un telefon mobil, la petrecerea din local fetele fiind fotografiate dansând lasciv.
Ministrul Daniel Funeriu a mai precizat că toate aceste scandaluri impun ca Liceul Jean Monnet din Capitală să fie monitorizat de minister timp de un an.
„Controlul efectuat a arătat că relaţia nefirească între profesor şi elevă, indiferent de cât de emancipat este mediul de la Jean Monnet, a fost şi rezultatul unor disfuncţionalităţi grave în conducerea liceului şi gestionarea relaţiei părinte – şcoală.
Evident, instanţa este cea care va decide asupra naturii acestei relaţii. Se vede clar că, atunci când conducerea şcolii nu îşi face datoria, efectele sunt grave", a declarat, pentru mediafax.ro, ministrul Daniel Funeriu.
Citiţi şi:

  • Ce vrăji au mai făcut fetele de la Liceul "Jean Monnet"
  • Cazul Jean Monnet: profesorul a vrut să-şi pedepsească eleva pentru că nu era virgină. Concluzia incredibilă a judecătorilor
  • Tatăl elevei îl ameninţă pe profesor. "Cu 20.000 de euro te fac mireasă în puşcărie"
  • Misterul "violului" de la Jean Monnet, dezlegat: Oana, turnată tatălui de colege
  • A fost orgie bahică, nu viol
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: