„Cred că Liviu Dragnea trebuia să conducă de acum Guvernul. A condus campania electorală, a condus un guvern către cea mai mare victorie din ultimii 20 de ani. Istoria ne arată că, de fiecare dată când un preşedinte de partid a dus partidul la victorie şi-a asumat funcţia de prim-ministru. Cred că şi acum ar trebui să se întâmple”, a opinat el.

Totodată, întrebat de ce Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a atacat la CCR legea care împiedică persoane condamnate penal să fie miniştri, Constantin a răspuns: „Din ce am înţeles, Avocatul Poporului a spus că o pedeapsă pe care o aplică o instanţă judecătorească nu poate fi aplicată pe viaţă. (…) Din acest punct de vedere, Avocatul Poporului a spus: haideţi să reglăm legea respectivă, să o punem în acord cu Constituţia, astfel încât să aibă această pedeapsă pe durata exercitării pedepsei respective”, a spus copreşedintele ALDE, Daniel Constantin.

Întrebat cine este premierul României în acest moment, Grindeanu sau Dragnea, Daniel Constantin a răspuns: „Sorin Grindeanu, dar există o colaborare foarte bună între domnul Grindeanu şi domnul Dragnea şi sunt convins că această colaborare va da rezultate bune”.

Constantin a adăugat că Guvernul discută introducerea impozitelor diferenţiate pe anumite tipuri de venituri şi că deficitul bugetar de 3% se va păstra în anul 2017.