Daniel Boda, trei ani cu suspendare pentru corupţie

Daniel Boda, trei ani cu suspendare pentru corupţie

Fostul şef la Agenţiei Naţionale a Medicamentului a fost condamnat definitiv de Înalta Curte pentru faptul că a primit 5.000 de euro mită de la patronul unei firme de distribuţie a medicamentelor din Argeş. Daniel Boda este fiul analistului Iosif Boda.

Instanţa supremă i-a respins ieri recursul lui Daniel Boda şi a menţinut sentinţa dată în aprilie 2013 de Curtea de Apel Piteşti.

De asemenea, fostul directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Argeş, medicul Anca Alexandrescu, acuzată de complicitate la dare de mită în formă continuată, a rămas cu pedeapsa de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, notează Agerpres.

În schimb, soţul acesteia, omul de afaceri Săndel Alexandrescu, acuzat de dare de mită în formă continuată, a primit o condamnare de cinci ani şi şase luni cu executare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ceilalţi cinci inculpaţi din dosar au primit sentinţe cuprinse între un an şi trei ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere: Raluca Eugenia Neagoe, consilier juridic în cadrul societăţii Ioana Med Farm din Ştefăneşti, Alexandru Dumitrescu, farmacist primar cu atribuţii de inspector în cadrul ANMDM, Ioan Sorin Chiroiu, Ionuţ Cosmin Banu şi Luiza Adriana Măzgaciu, acuzaţi de mărturie mincinoasă.