Cel puţin 34 de persoane au plecat din Danemarca pentru a lupta în rândurile ISIS în Orientul Mijlociu, în timp ce guvernul de la Copenhaga continua să le verse în conturi indemnizaţiile de şomaj, scrie cotidianul danez Ekstra Bladet.

Ministrul Muncii, Troels Lund Poulsen, a reacţionat la dezvăluirea făcută de ziar, afirmând că va lua măsuri imediate.

„Este absolut inacceptabil, este o ruşine, această situaţie trebuie să înceteze.”

Ministrul spune că va încerca să recupereze banii de la 29 de luptători ISIS (circa 90.000 de euro), fără a oferi vreo explicaţie de ce restul de şapte jihadişti vor putea să păstreze banii daţi de stat.

Nu este primul caz când musulmanii primesc indemnizaţii sociale de la stat în timp ce ei luptă în rândurile teroriştilor, în Orientul Mijlociu, chiar împotriva militarilor ţărilor lor de rezidenţă. e:16.0pt;line-height:115%;font-family: "Times New Roman","serif"'>Atacul dur al lui Kerry vine la scurt timp după ce, pe 23 decembrie, Statele Unite au avut un gest fără precedent, neexercitându-şi dreptul de veto la ONU, ceea ce a permis adoptarea unei rezoluţii a Consiliului de Securitate care condamnă coloniile israeliene de pe malul vestic al Iordanului şi din Ierusalimul de Est.