Premierul a invocat că reprezentanții Opoziției nu au „cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”.

„Moţiunea de cenzură cu care ne ameninţă Opoziţia nu va trece nici de această dată. Au mai încercat acest lucru, nu de mult, şi au eşuat lamentabil. Au mai ratat o dată aceasta tentativă când au venit în Parlament fără o viziune, fără program de guvernare şi fără o echipă guvernamentală. Şi tot aşa vin şi acum, fără alternativă şi fără cea mai mică idee despre ce vor face a doua zi”, a scris Dăncilă, miercuri, pe Facebook.

Citește și: Moțiunea de cenzură e gata. Argumentele Opoziției. Ce ni se promite

Premierul afirmă despre Opoziţie că este slabă, dezbinată, „lipsită de seriozitate şi asumare când vine vorba de viitorul ţării şi al românilor”.

„Fiindcă nu poate exista susţinere pentru… nimic, nici această moţiune nu va trece. PSD este un partid unit, responsabil şi care a înţeles că avem misiunea de a guverna România şi a ne duce programul la capăt. Pentru asta am fost votaţi în 2016 şi asta vom continua să facem, în ciuda tuturor încercărilor distructive ale unei opoziţii slabe, dezbinate şi lipsite de seriozitate şi asumare când vine vorba de viitorul ţării şi al românilor”, mai spune Dăncilă.

„Guvernul Dăncilă poate să fie numit guvernul şanselor ratate pentru România. Deşi ţara noastră a traversat o perioadă economică favorabilă, cu ritmuri de creştere importante, guvernele PSD nu au demarat niciun proiect major pentru infrastructura românească.

Este foarte simplu să împrumuţi ţara, ştiind că factura acestor împrumuturi va fi plătită de generaţiile viitoare. Este extrem de grav că nu s-a construit nimic cu banii împrumutaţi la dobânzile împovărătoare pe care le plătim cu toţii.”, se arată în textul Moțiunii de cenzură.

Citește și: Acum e clar: Dăncilă are zilele numărate. Cifrele lui Orban nu lasă loc de dubiu!

Ludovic Orban spune că a reuşit să adune peste 233 de semnături din partea parlamentarilor, acesta fiind numărul necesar de voturi care ar putea duce la căderea Guvernului. Potrivit liderului PNL, sunt ”antamate” discuţii cu 240 de parlamentari care ar semna moţiunea,  numele celor care au semnat neputând fi făcute deocamdată publice.

„Sunt astăzi şi mai optimist decât eram ieri în privinţa şanselor moţiunii. A trecut de 233, dar continuăm pentru că mai avem încă discuţii cu mai mulţi parlamentari”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seară, la TVR. Orban afirmă că ”nu a fost foarte simplu” ca semnăturile să fie strânse, precizând că se mai poartă discuţii cu parlamentari, iar unii dintre deputaţii şi senatorii ALDE şi Pro România nu au semnat.