Dăncilă a declarat că Iohannis i-a transmis că nu va accepta propunerile premierului pentru conducerea Ministerului Dezvoltării și Ministerului Transporturilor.

 

„Președintele a confirmat încă o dată că nu poate să își exercite rolul de mediator. Fiecare ieșire arată că are accese puternice politice, fiecare ieșire fiind un atac la adresa PSD. I-am cerut domnului președinte  o decizie privind numirea celor doi miniștri de la Transporturi și Dezoltare. Era firesc să avem un răspuns după decizia CCR. Președintele mi-a comunicat că nu va accepta propunerile", a declarat Dăncilă.

 

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, este propunerea premierului pentru Dezvoltare și trezorierul PSD, Mircea Drăghici, pentru Transporturi. De ceva timp, șeful statului a amânat eliberarea din funcție a lui Paul Stănescu și a lui Lucian Șova. CCR a admis existența unui conflict insituțional între președinte și Guvern și a transmis că Iohannis trebuie să semneze decretele de eliberare din funcție pentru demisionari și să motiveze refuzul noilor propuneri.