Fondatorul doctrinei umaniste în România, Dan Voiculescu, a intervenit în scandalul pe care l-a iscat consiliera lui Dacian Cioloş, Oana Maria Bogdan. Voiculescu consideră că ideea de a renunţa la proprietate ar fi un pas înapoi pentru omenire, informează Antena 3. De asemenea, acesta condamnă faptul că Cioloș nu a avut nicio reacție față de postarea aceleia pe care a numit-o „roata motrice” a partidului.

„Inițial, mi-am zis „mare ți-e grădina!” și am sperat că este doar o gafă, o greșeală de exprimare, ce va fi cât mai repede îndreptată. Însă intervenția de astăzi a domnului Cioloș, care a susținut ideile marxiste ale tinerei sale colege, m-a pus serios pe gânduri. Garantarea proprietății este o valoare fundamentală a democrației. În lipsa ei, libertatea însăși rămâne doar un concept fără conținut. Declarații de tipul celei asumate de un fost premier și comisar european sunt de o gravitate extremă.”, a declarat Voiculescu.

Postarea care a făcut mare vâlvă în rândul politicienilor și societății este cea de mai jos:

„Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunţării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparţină unui om, trib, neam sau corporaţie, vom reuşi să convieţuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieţii mele“, a scris Oana Bogdan într-un comentariu la postarea lui Cioloș.