Dan Diaconescu, dat în judecată de foşti colaboratori

Dan Diaconescu, dat în judecată de foşti colaboratori

Ilie Marinescu, Lucian Ionescu şi Tom Baran, care pretind că sunt foşti colaboratori ai postului OTV, au anunţat azi, într-o conferinţă de presă, că l-au acţionat în instanţă pe patronul Dan Diaconescu, sub acuzaţiile de "calomnie", "insultă" şi "înşelăciune".

Reclamaţiile e au fost depuse individual la Parchetul Judecătoriei sectorului 1 Bucureşti şi tot individuale au fost şi reclamaţiile făcute la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Plângerea penală a lui Ilie Marinescu a fost formulată pe numele lui Dan Diaconescu, a lui Stelian Ogică şi a postului OTV, reclamantul pretinzând daune de 500.000 de euro.

Marinescu îşi justifică plângerea prin aceea că, în emisiunea "Dan Diaconescu Direct", din 13 august, moderatorul acesteia şi invitatul Stelian Ogică au făcut afirmaţii grave care i-au afectat imaginea.

Ne puteți urmări și pe Google News

"M-am prezentat ca parte vătămată în acest proces pentru insultă şi calomnie, pentru emisiunea din 13 august, zi cu ghinion pentru domnul Ogică, pentru că va suporta consecinţele şi rigorile legii, pentru că eu nu voi face concesii", a spus Ilie Marinescu. Reclamantul a precizat că invitatul emisiunii lui Diaconescu a spus despre el neadevăruri ( că pune diagnostice "în direct" Magdei Ciumac) şi "este un psiholog de doi lei".

Marinescu este de părere că şi Dan Diaconescu are partea sa de vină în sitzuaţia creată, deoarece nu a cerut invitatului să-şi probeze afirmaţiile şi nici nu a luat măsuri pentru a stopa calomnia.

Pe de altă parte, Tom Baran, fost colaborator al OTV în perioada 2004 - 2005 şi în 2008, a spus că a depus plângere penală, la începutul lunii septembrie, împotriva lui Dan Diaconescu, a Magdei Ciumac, invitată a emisiunii "Dan Diaconescu Direct", şi a lui Doru Iuga, angajat al postului. "Le-am cerut daune de 1,7 milioane de euro, pentru că mi-au stricat imaginea", a explicat Tom Baran.

Plângerilor celor doi li s-a adăugat şi aceea a lui Lucian Ionescu. Acesta susţine că a fost colaborator al postului OTV în perioada 2001-2002, iar din 2002 şi până în 2008 a lucrat ca realizator de emisiuni pentru acelaşi post.

Sursa:Mediafax