Cu toate acesta, DNA nu a cerut până în prezent date de la DLAF cu privire la, scrie jurnalista Sorina Matei pe facebook.

„DLAF a demarat prima acţiune de control (după verificările preliminare) pe un primul proiect- Punţi comunitare- pe 5 iunie 2019. Adică săptămâna viitoare se împlinesc 5 luni de când primul proiect al lui Barna este în controlul DLAF.

Verificările preliminare pe al doilea şi al treilea proiect au fost începute pe 15 octombrie 2019, ziua când Rise Project a publicat ancheta pe Dan Barna

Până în prezent, 29 octombrie 2019, deşi ancheta e publică de 2 săptămâni deja, DLAF “NU A TRIMIS date, informații și documente cu privire la cele trei proiecte către Direcția Națională Anticorupție – Structura Centrală sau Structura Teritorială Alba Iulia – ŞI NICI NU A PRIMIT SOLICITĂRI, în acest sens, de la instituțiile menționate”. Practic, DNA nu a fost interesată.

Durata activităților DLAF variază în funcție de volumul documentelor, complexitatea cauzelor etc.”, spune DLAF. Deci dacă un proiect inclusiv după verificări preliminare stă în acţiune de control de 5 luni şi nu s-a terminat, o fi complexă”, scrie jurnalista Sorina Matei.