Scandalul în care este implicat liderul USR, Dan Barna,în urma dezvăluirilor Rise Project, ia o nouă turnură.

După ce Dan Barna a acuzat că PSD ar fi în spatele anchetei Rise Project, în care liderul USR este acuzat de gestionarea controversată a unor proiecte cu fonduri europene, premierul Viorica Dăncilă a negat acuzațiile liderului USR.

Dan Barna a cerut  Departamentului pentru Lupta Antifraudă (DLAF) să trimită la DNA toate documentele care îl vizează, afirmând că informaţiile din ancheta jurnalistică ar fi fost folosite în scop politic, scrie Agerpres.

„La aşa ceva nici nu pot să răspund. În niciun caz nu am făcut sau nu o să fac aşa ceva, dimpotrivă, le-am urat tuturor candidaţilor succes şi nu am fost niciodată adeptul unor astfel de măsuri, cu atât mai puţin să fac eu aşa ceva”, a declarat Dăncilă la Braşov.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, liderul USR a cerut simpatizanților săi să nu îi atace pe jurnaliştii de la Rise Project, care au făcut o anchetă jurnalistică legată de proiectele cu finanţare europeană derulate în trecut de acesta.

El a acuzat DLAF, care a confirmat că face verificări preliminare în cazul său, că acționează la cererea  PSD.

„Într-un guvern în care ministrul Transporturilor cere avioanelor să nu zboare, cere companiei TAROM să nu mai ridice avioanele de la sol, se îndoieşte cineva că doamna Dăncilă ar avea vreo problemă să îi ceară lui Toni Greblă să se ocupe, să verifice puţîn cu antifraudă? Deci suntem în campanie electorală pentru prezidenţiale. E clar că discutăm în această cheie şi nu vreau să fiu verificat de doamna Dăncilă. Este ridicol şi absurd. Sunt total transparent, total deschis, dar vreau că verificarea să fie făcută de o instituţie care nu este subordonată politic unui contracandidat direct. E foarte simplu. (…) Sunt foarte mândru de activitatea mea de consultant, nu este nimic ascuns şi nimic ilegal în această activitate. Dar am o aşteptare legitimă că verificările să fie făcute de o instituţie independentă politic în campania electorală”, a spus liderul USR.