Evenimentul Zilei > Actualitate > Dan Barna aruncă lumea politică în aer! Cine este cel mai potrivit pentru postul de prim-ministru al României
Dan Barna aruncă lumea politică în aer! Cine este cel mai potrivit pentru postul de prim-ministru al României

Dan Barna aruncă lumea politică în aer! Cine este cel mai potrivit pentru postul de prim-ministru al României

Dan Barna se află pe lista miniștrilor propuși de către Dacian Cioloș. Acesta ar fi potrivit pentru fotoliul de ministru de Externe. După aflarea acestei vești, parlamentarul a vorbit, luni seara, despre partidele politice din România. El susține că USR a început să crească în sondaje, dar este și cel mai responsabil partid cu privire la situația actuală. Sunt singurii care au oferit o propunere de premier și își asumă o guvernare.

Dan Barna a vorbit, luni seara, despre situația actuală din România. El susține că mereu au fost persoane care doar au vorbit despre ceea ce se întâmplă și persoane care își asumă responsabilitatea. Făcând aceste afirmații, politicianul face referire la partidele politice care nu și-au asumat o guvernare și care nu au venit cu propuneri de premieri. USR și Dacian Cioloș sunt singurii pregătiți să lupte cu criza actuală, susține Barna, precizând că mesajul principal pe care dorește să îl transmită este încurajarea.

„Ceea ce vă spun e un lucru foarte clar pe care, din fericire, și am văzut niște sondaje, românii îl văd foarte limpede: există un partid care-și asumă guvernarea în situație de pandemie – ăla e USR – și premierul desemnat e Cioloș. Ideea că ne dăm și noi deoparte că ce-o să zică, o să comenteze un analist sau altul….România are nevoie de guvernare azi. Opiniile procesele, amenințările dacă se iau măsuri dure pot fi făcute după ce trecem de criză. Hai să ieșim din criză – ăsta e mesajul!”, a declarat Dan Barna, la B1 TV.

Dan Barna aruncă vorbe grele premierului interimar, Florin Cîțu, și lui Marcel Ciolacu

Propunerea USR pentru funcția de ministru de Externe susține că România nu are nevoie de persoane care nu își asumă o responsabilitate și nu au putere de decizie. În discuție, pe lângă premierul interimar, intră și Ciolacu, care nu a mai făcut niciun pas înainte după ce a dat Guvernul Cîțu jos. Dan Barna face o comparație între politicienii din România și cei 300 de spartani care au luptat cu armata lui Xerxes.

„Ideea să continuăm o criză pe baletul dlui Cîțu sau a dlui Ciolacu, care-și rupea cămașa de pe el de grija României, în condițiile în care n-a propus un premier și e unul dintre cei care s-a făcut că nu înțelege ce-i cu antivaccinarea…

Cei 300 de la Sparta nu aveau nicio șansă în fața armatei lui Xerxes, dar faptul că ei au stat acolo în trecătoare și au murit luptând pentru cetatea lor a făcut să fie respectați și să arate că se poate. Dacă și noi ne punem palma la spinare, România nu mai are nicio șansă. USR mâine arată exact asta – capacitatea și caracterul de a înfrunta această criză”, a declarat Dan Barna, la B1 TV.