Evenimentul Zilei > Politica > DEZBATERE EVZ: Trebuie să demisioneze Victor Ponta? Dan Andronic: Victor Ponta trebuie să plece din funcţie pentru sănătatea democraţiei
DEZBATERE EVZ: Trebuie să demisioneze Victor Ponta? Dan Andronic: Victor Ponta trebuie să plece din funcţie pentru sănătatea democraţiei

DEZBATERE EVZ: Trebuie să demisioneze Victor Ponta? Dan Andronic: Victor Ponta trebuie să plece din funcţie pentru sănătatea democraţiei

Premierul Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Şova şi este acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. "Evenimentul zilei" vă invită să vă spuneţi părerea: credeţi că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din funcţia de premier?

Jurnalistul Dan Andronic a scris, pe pagina sa de Facebook, că Victor Ponta trebuie să plece, după ce procurorii DNA au decis urmărirea penală a premierului, fiind acuzat de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani

"Deși plecat departe, de la mine, lucrurile se văd foarte clar: Victor Ponta trebuie să plece! Nu pentru că este vinovat, sau pentru că asistăm la lovitură de stat, ci pentru că este o bătălie pe care nu o poate câștiga", a scris Dan Andronic pe Facebook.

"Victor Ponta contra DNA este o luptă care nu are decât un singur învingător.: Justiția. E unul din acele momente în care oamenii nu te ascultă indiferent ce ai avea de spus, oricâtă dreptate ai clama că ai. Trebuie să faci un gest prin care să arăți că te supui Legii. Să demonstreze că nu se ascunde în spatele cohortelor de consilieri și politicieni care îl vor sfătui să nu plece. Că poate nu este un mare om de stat, dar este un bărbat politic.

De-abia după aceea se poate schimba regula jocului.

Din postura de lider politic care s-a supus regulilor democratice se poate discuta, argumentat, orice. De la dovezile din dosar, la intervenția procurorilor într-un proces politic. Ponta poate spune că în România nu există coincidențe, că dacă liberalii nu au reușit cu o moțiune de cenzură, au ales o cale ocolită. Poate fi adevărat, ceea ce reprezintă un dezastru pentru un sistem democratic, dar oamenii trebuie lăsați să judece cu minte lor.

După cum i se poate răspunde, de către procurori și liberali că există dovezi car nu au legătură cu deciziile politice și că nimeni nu este mai presus de lege. Cea ce este iarăși adevărat.

Nu vreau să speculez mai mult pe acest subiect, nu iau în calcul cine ce a spus și când, pentru că aș avea nevoie de mult mai mult spațiu, dar sunt convins că cea mai proastă soluție ar fi implicarea Parlamentului într-o hărțuială fără finalitate. Sau mai corect spus, cu rezultat așteptat.

Toată vara vom avea imagini cu proteste, parlamentari, isterii televizat…

Îmi dau seama că nu este o decizie ușoară. Dar până la urmă, Victor Ponta trebuie să accepte că are o mare responsabilitate pentru faptul că s-a ajuns aici!", a scris Dan Andronic pe pagina sa de Facebook.

VOI CEP PĂRERE AVEŢI?