Evenimentul Zilei > Justitie > Dan Andronic anunţă că poate da şi „mai multe amănunte” despre SEARA ALEGERILOR DIN 2009: „Lucrurile sunt simple”
Dan Andronic anunţă că poate da şi „mai multe amănunte” despre SEARA ALEGERILOR DIN 2009: „Lucrurile sunt simple”

Dan Andronic anunţă că poate da şi „mai multe amănunte” despre SEARA ALEGERILOR DIN 2009: „Lucrurile sunt simple”

La puţin timp după publicarea episodului 13 din serialul „Noi suntem Statul”, în care a tratat pe larg felul în care Sebastian Ghiţă a ajuns renegatul Sistemului, jurnalistul Dan Andronic a transmis autorităţilor că nu le rămâne decât să verifice informaţiile pe care le-a lansat.

„Păi, nu pot decât să spun ceea ce am mai spus. Voi da mult mai multe amănunte. (n.r. dacă va fi chemat la Comisia de anchetă, în legătură cu dezvăluirile din serialul ”Noi suntem statul”, despre noaptea alegerilor prezidenţiale din 2009). Politicienii au marea calitate că nu recunosc, în general tac. (…) Interviul pe care Mircea Geoană l-a dat cu câteva zile înainte de alegeri, în care se spunea că avea de gând să-l schimbe pe Daniel Morar… Aşa am avut şi eu explicaţia prezenţei doamnei Procuror General în acea casă (n.r. – Laura Codruţa Kovesi la Gabriel Oprea acasă). Nu ştiu dacă a venit acolo (n.r. – Kovesi) neapărat pentru a-şi securiza poziţia… (…) Celor de la Parchet nu le rămâne decât să afle dacă acuzaţiile de abuz în serviciu şi falsificare de documente stau în picioare. N-am fost numai noi în casa aia. Mai erau aghiotanţi, şoferi… Lucrurile sunt simple din punctul meu de vedere. Mi se pare stupid modul în care aceste lucruri nu pot fi contestate în niciun fel. Era înghesuială acolo”, a spus Dan Andronic într-o intervenţie telefonică la RTV

„Cum a ajuns Sebastian Ghiță dintr-un preferat al Sistemului într-o persoană hăituită de majoritatea celor pe care îi considera apropiați? Este o întrebare la care mulți preferă să nu răspundă. O mare parte din explicație stă în relația privilegiată pe care acesta a avut-o cu șefii SRI și oameni politic importanți, care au crezut că-l pot manevra cum vor ei, dar nu numai. Vorbim de relații de prietenie, sau de unele bazate pe interese comune? Unde s-au despărțit, care a fost motivul pentru care s-au certat? Este Sebastian Ghiță un om pe care Sistemul îl vrea adus în România pentru a-l reduce la tăcere. Agresivitatea DNA, care a emis cinci mandate de arestare pe numele lui, ridică niște semne de întrebare, în condițiile în care Laura Codruța Kovesi este direct interesată ca Sebastian Ghiță să tacă!”, este introducerea episodului 13 din serialul „Noi suntem statul”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News