„Ca să-i reuşească să ajungă măcar la 40% din populaţia României să introducă măcar filmul «Dacii» sau filmul «Mihai Viteazul» sau măcar «Septembrie în flăcări». Consultanţii dânsului ar trebui să îl ia mai din scurt şi să-l înveţe, că Dan e un băiat inteligent şi învaţă repede. E ca un burete, deci să îi spună «Dane, vezi că nu trebuie să te adresezi doar la 15-20%. De data asta, ai nevoie de mai mult ca să nu te faci de râs la prezidenţiale»”, a afirmat Rareş Bogdan.

Barna a fost ales candidatul USR la prezidenţiale, în Congresul de sâmbătă al partidului.

Cu  această ocazie el a evocat scena din filmul „Matrix” în care personajul principal avea de ales între a lua pastila roşie sau albastră.

El le-a spus colegilor prezenţi la Congres că USR este „Game of Thrones ca viziune”, dar ca energie este „Star Trek-ul României”.

 

De asemenea, Rareş Bogdan a mai spus că indiferent cine va candida la alegerile prezidenţiale din partea Alianţei USR-PLUS, va trebui să-i vadă lungul nasului.

„Oricine va fi, e normal ca Alianţa să scoată un candidat, dar în piaţă trebuie să arzi etape. Trebuie să ştii să îţi vezi lungul nasului şi să nu încerci să îţi sari multe trepte, pentru că îţi rupi picioarele. Noi avem un om care a fost premier şi a încercat să câştige Preşedinţia ceva mai repede decât trebuia să candideze şi a pierdut iremediabil, iar astăzi se află la un scor foarte mic cu partidul domniei sale”, a completat eurodeputatul PNL.

În acest context, Rareş a făcut o comparaţie între Iohannis şi Barna, afirmând că între cei doi este o mare diferenţă, ca între oraşele New York şi Roman.

„Dan Barna, care e un politician care poate pe viitor să reprezinte lucruri în România, ar trebui să înţeleagă că cineva îl împinge din spate şi îşi rupe nasul. În faţa lui Klaus Iohannis nu poate astăzi câştiga. Klaus Iohannis în faţa lui Dan Barna este diferenţa dintre New York şi Roman. Deci va câştiga uşor Klaus Iohannis, dar sigur e bine pentru că e bine să înveţi. De la un om cum e Klaus Iohannis, în discuţiile televizate, în discursuri, urmărindu-l, încercând să îl copiezi sau încercând să fii mai bun ca el poţi să înveţi foarte mult. Deci e un profesor foarte bun”, a conchis Rareş Bogdan.