Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș reînvie „tehnocrații”. Vlad Voiculescu, cap de listă în noul Guvern, revine la ministerul Sănătății
Dacian Cioloș reînvie „tehnocrații”. Vlad Voiculescu, cap de listă în noul Guvern, revine la ministerul Sănătății

Dacian Cioloș reînvie „tehnocrații”. Vlad Voiculescu, cap de listă în noul Guvern, revine la ministerul Sănătății

Cei de la USR vor finaliza, duminică, lista cu ministrii pe care s-ar baza premierul desemnat Dacian Cioloș. Favorit pentru a prelua ministerul Sănătății este Vlad Voiculescu.

USR va finaliza, duminică seara, lista miniștrilor pe care se va baza Dacian Cioloș, premierul desemnat. USR va veni în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii viitoare, cu un guvern aprobat în Comitetul Politic al partidului, în cazul în care vor eşua negocierile cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru refacerea coaliţiei de guvernare. Anunțul a fost făcut, astăzi, de Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR. Pe listă s-ar putea regăsi și „tehnocrați”. În frunte ar fi și Vlad Voiculescu, la ministerul Sănătății, deși el nu este specialist în domeniu.

Când se va decide lista cu miniștri pe care îi va prezenta Dacian Cioloș

„Am convocat Comitetul Politic pentru duminică după-amiază. Comitetul politic este organismul statutar al USR, care decide intrarea la guvernare, deci aprobă programul de guvernare şi decide lista de miniştri. Prioritatea numărul unu a premierului desemnat Dacian Cioloş este refacerea coaliţiei de guvernare alături de PNL, UDMR şi cu sprijinul minorităţilor naţionale din Parlamentul României.

Asta este prioritatea noastră, este prioritatea dânsului. Am spus în mod repetat de o lună şi ceva. Însă, în cazul în care negocierile, discuţiile eşuează în următoarele zile, trebuie să mergem înainte, România trebuie guvernată. Premierul desemnat Dacian Cioloş are acest mandat din partea preşedintelui României pentru a forma un guvern şi va veni cu el în faţa Parlamentului. (…)

Dacă aceste negocieri vor eşua, vom veni în faţa Parlamentului cu un guvern aprobat de Comitetul politic, o listă de miniştri şi un program aprobat de Comitetul Politic la începutul săptămânii viitoare. Este posibil ca pe această listă să se regăsească și tehnocrați, dar asta vom vedea la momentul finalizării listei”, a anunțat Ionuț Moșteanu.

Noi discuții între USR și minoritățile naționale

O nouă întâlnire a premierului desemnat Dacian Cioloş şi liderii PNL, UDMR cu minorităţile naţionale va avea loc vineri.

„Mâine va fi următoarea întâlnire între liderii partidelor, probabil undeva în jur de ora 14,00, pentru că PNL a cerut răgaz pentru a discuta în organele statutare şi a lua mandat pentru următorii paşi. Din informaţiile mele de la ora asta, vor avea o întâlnire mâine în jur de ora 11,00 cei de la PNL şi, apoi, cât de repede poate fi o nouă întâlnire între liderii partidelor. Noi suntem pregătiţi în orice moment să ne aşezăm la masă”, a mai spus Moșteanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: