Marţi dimineaţă, Cioloş va participa la recepţia de bun venit oferită de Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, în onoarea şefilor de delegaţie.

Tot marţi, şeful Executivului de la Bucureşti va fi prezent la deschiderea segmentului la nivel înalt al celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la dejunul la nivel înalt oferit de Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, în onoarea şefilor de delegaţie, dar şi la Summit-ul liderilor privind criza globală a refugiaţilor, organizat de SUA alături de Canada, Etiopia, Germania, Iordania, Mexic şi Suedia. 

De asemenea, premierul Dacian Cioloş va avea, marţi, o serie de întâlniri bilaterale, în marja participării la ONU. Astfel, Cioloş va avea întrevederi cu Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, cu preşedintele Egiptului, Abdel Al-Sisi, cu preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, şi cu directorul executiv al UNEP, Erik Solheim

Tot marţi, prim ministrul român va lua parte, la sediul ONU, la evenimentul ''Open Government Partnership: Five Year Celebration'', co-prezidat de preşedinţii Africii de Sud şi Franţei. În cursul serii, premierul va participa la recepţia oferită de UE, dar şi la cea oferită de preşedintele SUA Barack Obama şi de prima doamnă Michelle Obama, în onoarea şefilor de delegaţie. 

Miercuri, şeful Guvernului român se va întâlni cu reprezentanţii principalelor organizaţii evreieşti din SUA, dar şi cu preşedintele Palestinei, Mahmoud Abbas, şi cu preşedintele Adunării Generale a ONU, Peter Thompson. Seara, premierul Dacian Cioloş va fi prezent la dezbaterea generală la nivel înalt a celei de-a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU şi va susţine alocuţiunea naţională. La finalul zilei, Cioloş se va întâlni cu comunitatea românească. 

Joi, premierul Dacian Cioloş mai are programată o întrevedere cu secretarul General al FAO, cu omologul său pakistanez, Nawaz Sharif, şi un dejun cu investitori americani în România.