Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș, chemat în Parlament la audiere înainte să plece la Consiliul European
Dacian Cioloș, chemat în Parlament la audiere înainte să plece la Consiliul European

Dacian Cioloș, chemat în Parlament la audiere înainte să plece la Consiliul European

Cele două comisii pentru afaceri europene ale Parlamentului urmează să dea un aviz mandatului cu care premierul Dacian Cioloş va participa la reuniunea Consiliului European, a anunțat secretarul Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

"S-a purtat o discuţie în Biroul permanent cu privire la mandatul domnului prim-ministru la Consiliul European şi procedural, pe Legea 373, despre cum se va proceda. Propunerea Biroului permanent al Camerei este ca luni, începând cu ora 16,00, în funcţie de programul preşedintelui Senatului, să aibă loc un Birou permanent reunit în vederea reunirii celor două comisii de afaceri europene, urmând ca domnul prim-ministru să participe la discuţii cu cele două comisii de afaceri europene care îşi vor da un aviz referitor la mandatul premierului", a spus Ciolacu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 

El a adăugat că avizul celor două comisii este necesar şi nu va fi urmat de un vot în plenul reunit al Parlamentului. 

"În cazul în care comisiile doresc să modifice mandatul atunci se merge în plenul Parlamentului, ceea ce nu este cazul în acest moment", a menţionat Ciolacu.