Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș a stabilit cine va fi VICEPREMIER
Dacian Cioloș a stabilit cine va fi VICEPREMIER

Dacian Cioloș a stabilit cine va fi VICEPREMIER

Premierul desemnat Dacian Cioloş este aşteptat să anunţe astăzi lista cabinetului cu care va merge în Parlament pentru votul de învestitură.

Potrivit unor surse politice, citate de România TV, Vasile Dâncu, cunoscut drept unul dintre exponenţii celebrului Grup de la Cluj din PSD, va ocupa funcţia de vicepremier.

Lista noului guvern va fi prezentată după-amiază a declarat, aseară, pentru mediafax.ro, premierul desemnat Dacian Cioloş adăugând că actuala situaţie politică din România a fost unul dintre subiectele discuţiilor pe care le-a avut sâmbătă cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, în timpul unei escale pe care înalţii oficiali europeni au făcut-o la Bucureşti.

"A fost, în primul rând, o întâlnire amicală, pentru că au fost cei doi preşedinţi pe care îi cunosc de mai de mult, dar am profitat şi am discutat şi despre situaţia politică din România, despre constituirea noului guvern şi mai ales despre programul de guvernare, în contextul în care, în perioada următoare, o să avem unele negocieri cu Comisia Europeană şi legate de buget, şi am avut deja o primă discuţie cu preşedintele Juncker pe acest subiect", a spus Dacian Cioloş .

"Zilele acestea am avut discuţii consultative cu partidele politice. Lucrez la o echipă solidă, iar procesul de selecţie a miniştrilor este în plină desfăşurare. La sfârşitul acestei săptămâni intenţionez să prezint lista miniştrilor, în vederea audierilor în comisiile parlamentare", scria Cioloş pe 12 noiembrie într-o postare pe pagina sa de Facebook.