Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș a recunoscut că a greșit. VEZI la ce se referă MĂRTURISIREA premierului
Dacian Cioloș a recunoscut că a greșit. VEZI la ce se referă MĂRTURISIREA premierului

Dacian Cioloș a recunoscut că a greșit. VEZI la ce se referă MĂRTURISIREA premierului

Premierul Dacian Cioloş a admis, vineri, la Iaşi, că au existat greşeli în actul normativ în baza căruia au fost diminuate salariile unor cadre didactice, informează Agerpres. La întâlnirea cu un grup de protestatari membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitari, el a spus că Guvernul va încerca să repare erorile produse prin Ordonanţa 20/2016.

"Diminuările au fost greşeli. O să le reparăm cât putem", a afirmat Cioloş. 

Sindicaliştii din învăţământul ieşean au acuzat diminuarea salariilor secretarilor şi contabililor din unităţile de învăţământ cu sume cuprinse între 500 şi 1.100 lei. Ei au mai cerut premierului să respecte hotărârile judecătoreşti privind plata dobânzilor pentru drepturile câştigate în instanţă de cadrele didactice, dar şi acordarea sporului de vechime pentru personalul nedidactic, acordarea unui spor de nocivitate pentru bibliotecari, laboranţi şi informaticieni, dar şi reabilitarea şcolilor din mediul rural care dispun de apă curentă, canalizate şi care au grupurile sanitare în curte. 

"Dacă îmi cereţi să rezolv totul într-un an de zile, cu bugetul pe un an ce nu s-a rezolvat cumulat în patru-cinci ani nu se poate. Nu avem cum. Am legi de respectat şi când e vorba de deficit bugetar, şi când e vorba de alocări bugetare respectat şi am pus bani anul acesta în sănătate şi educaţie", a declarat Cioloş. 

Dacian Cioloş are, vineri, la Instituţia Prefectului din Iaşi, o întâlnire cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din Iaşi şi Vaslui. La intrarea în Prefectura Iaşi, acesta a fost aşteptat de peste 100 de angajaţi din învăţământ, dar şi fost salariaţi ai societăţii comerciale Fortus Iaşi. 

Premierul este însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Dragoş Pîslaru, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Dinu, ministrul Fondurilor Europene, Cătălin Homor, director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ionel Dancă, consilier de stat Cancelaria prim-ministrului, Daniel Şandru, secretar de stat Cancelaria prim-ministrului, Maria Gheorghiu, consilier de stat Cancelaria prim-ministrului.