Premieră: Dacia Logan nu mai este cel mai bine vândut autoturism din România

Premieră: Dacia Logan nu mai este cel mai bine vândut autoturism din România

Berlina low-cost Dacia Logan a pierdut, pentru prima oară după 2004, titlul de cel mai bine vândut autoturism din România. Luna trecută, clienții autohtoni au cumpărat mai multe SUV-uri Duster.

Dacia Logan, berlina low-cost primordială lansată în 2004, nu mai ține pasul cu ”colegul” mai tânăr și mai în putere - SUV-ul Duster.

Pentru prima oară de la relansarea mărcii Dacia sub patronajul Renault, Loganul nu mai este cel mai bine vândut autoturism din România.

S-a întâmplat luna trecută, când, potrivit statisticii Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), românii au cumpărat, pentru prima oară, mai multe SUV-uri Duster.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacia a comercializat, în februarie, 468 de SUV-uri Duster și ”numai” 333 de berline Logan.

Diferența de preț (de listă) dintre cele mai ieftine versiuni ale celor două game (Logan - 6.500 de euro, Duster - 11.250 de euro) este de 4.750 de euro, în favoarea berlinei.

Mai mult de trei sferturi dintre clienții de Duster au optat însă pentru versiuni echipate cu motoare turbodiesel, mai scumpe.

Cel mai accesibil SUV Dacia Duster 1.5 dCi (alimentat cu motorină) costă 13.550 de euro, așadar de peste două ori mai mult decât versiunea de bază a gamei Logan.

”Bâtrânul” Logan are șansa de a-și recuceri tronul pierdut odată cu relansarea programului ”Rabla”. CITIȚI ȘI:

  • Cum poţi ajunge ca Dacia, încercând să te inspiri de la BMW
  • Cum arată versiunea sport a monovolumului Dacia Lodgy