Evenimentul Zilei > Social > Dacia lansează primul model de mașină electrică | VIDEO
Dacia lansează primul model de mașină electrică | VIDEO

Dacia lansează primul model de mașină electrică | VIDEO

Dacia își va lansa, marți, primul său model de mașină electrică, potrivit anunțului postat pe pagina de Facebook a companiei.

Așadar, primul model de mașină electrică a companiei Dacia va fi o premieră mondială. Prezentarea ar fi trebuit să aibă loc în cadrul Salonului Auto de la Geneva, însă celebrul eveniment din Elveția a fost anulat din cauza epidemiei de coronavirus. Momentatn, nu se știe unde va avea loc prezentarea, dar pe pagina de Facebook a companiei rulează un filmuleț în care sunt prezentate elemente ale noii mașini electrice.

Dacia Electric

r-EV-oluția Dacia începe mâine 🔋⚡ Ești gata?

Publicată de Dacia pe Luni, 2 martie 2020

În urmă cu două săptămâni au apărut informații cu privire la acest model semnat de Dacia, despre care se crede că va semăna cu Renault K-ZE, lansat în China. Dacia Spring ar putea costa între 15-20.000 de euro, iar Dacia ar produce anual maşini electrice de un miliard de euro.

Dacia va prelua tot ce oferă Renault la capitolul electrificare, pentru că vom fi nevoiţi să electrificăm acest brand, indiferent dacă vorbim de maşini full-electrice sau de hibrizi. Principalul argument de achiziţie pentru modelele Dacia este raportul calitate-preţ, iar o parte din această filosofie este faptul că Dacia preia tehnologia disponibilă în gama Renault, dar cu o mică întârziere. În final, toate mărcile trebuie să treacă la electrificare, pentru că e un trend inerent. Cred că în doi sau trei ani vom electrifica Dacia”, a spus Philippe Buros, directorul Renault Europa, într-un interviu pentru Automotive News.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: