Evenimentul Zilei > Social > Dacă poţi, mănâncă: “Picanteriile” din DIETA SAMURAILOR
Dacă poţi, mănâncă: “Picanteriile” din DIETA SAMURAILOR

Dacă poţi, mănâncă: “Picanteriile” din DIETA SAMURAILOR

Sare, zahăr, oţetul, sos de soia. Condimente ale bucătariei japoneze, dar din felurile de mâncare nu lipsesc nici ierburile sau verdeţurile specifice.

Iată care sunt cele mai utilizate ingrediente picante în gastronomia Asiei de Est, considerate de către unii dintre nutriţionişti ca făcând parte din aşa numita “dietă a samurailor”.   

1. Beni-shouga

Beni-shouga este un soi de ghimbir roşu, sărat folosit pentru a oferi un gust aparte tortillei japoneze numită tookonomiyaki, orezului prajit numit itame-gohan şi felurilor cu noodles numite andyakisoba.

2. Shouga

Ghimbirul clasic este folosit destul de mult in Japonia, mai ales atunci când este combinat cu soia pentru a marina carnea de porc. El se amestecă, de asemenea, foarte bine cu o ridiche albă specifică zonei şi se introduce în sosul pentru tempura. Proprietăţile lui medicinale sunt extrem de apreciate, ghimbirul fiind folosit în infuzii cu ceai şi miere pentru a normaliza temperatura corporală ridicată.

3. Gari

Cunoscut mai ales datorita faptului că este ingredient principal în sushi, el se pune la murat în otet. Dacă acum se serveşte între mese pentru a oferi o pauză stomacului, la început gari era servit datorită proprietăţilor lui antibacteriale. Peştele crud era considerat nesănătos, mai ales că tehnicile de păstrare a alimentelor erau mult mai precare şi nu exista frigider. Astfel, gari era presărat peste mâncare şi servit alături de aceasta.

4. Hashouga

Asemănătoare cu ceapa nouă, hashouga poate fi consumată crudă sau murată, alături de mâncărurile specifice.

5. Myouga

Pe langa faptul că este extrem de apreciată pentru gustul ei, mayouga se foloseşte şi pe post de decor în gastronomia din Japonia. Ea poate fi servită ca garnitură, dar poate fi amestecată şi în sunomono (murături păstrate în oţet), sosuri.

6. Wasabi

Planta de wasabi poate fi regăsită în magazinele de specialitate sub diferite forme: pudră, îngheţată sau pastă. Ea se foloseşte, în principal, în sashimi şi sushi şi este cel mai cunoscut condiment japonez.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: