Scrisoarea săptămânii. Ignoranța și prostia omoară România

Am urmărit cu interes ce s-a întâmplat în România zilele trecute și, mai ales, la rezultatele alegerilor locale. După alegeri este ca și după război … câștigători și perdanți. Întrebarea este cine a pierdut și cine a câștigat???

Aceiași câștigători PSD, PNL, ALDE, UNPR etc, care au pus mâna pe întreaga țară nu numai pe ciolan cum ne amăgeam până acum. Perdanții sunt cei mulți, oamenii care în ultimii zeci de ani nu au vrut să învețe mare lucru de la clasa politică și care au ales „tembelizați” de propaganda masivă de manipulare a românilor, bine orchestrată de televiziuni.

Realitatatea ne arată că România se zbate în aceeași mizerie politicienească și este condusă în continuare de oameni penali și corupți. Tot realitatea ne mai spune că de la vlădică la opincă România este controlată din plin de mafioți (parlamentari, primari, viceprimari etc.) bine ascunși după numele partidelor politice.

Ignoranța omoară România: pentru că au fost prea puțini la vot, pentru că tinerii s-au obișnuit să stea deoparte și să lase „babale și moșii” să le aleagă viitorul lor, pentru că oamenii preferă să tacă în loc să spună lucrurilor pe nume, pentru că voturile se dau în funcție de prietenii și nu pe competențe, iar uneori pe mici, băutură, bani, pentru că…

Prostia omoară România: pentru că românii se lasă prostiți de 26 de ani de aceiași mincinoși de aceleași partide politice și NU au înțeles că partidele politice, toate câte au fost, au făcut doar RĂU românilor și României.

Nu politicienii sunt de vină pentru ceea ce se întamplă în România, de vină suntem noi, cei mulți, care i-am ales, care avem prea multă ignoranță și prea puțin curaj, care avem prea mult prezent (oportunism) și prea puțin viitor, care așteptăm prea mult de la alții și prea puțin de la noi înșine. Acum ne-a rămas să ne plângem 4 ani… sau să înțelegem că NU partidele politice și nici aceiași oameni politici consumați care continuă să își clădească propriile «imperii» pe spatele nehotărârii românilor sunt soluția.

SOLUȚIA sunt oamenii integri, valoroși, cu viziune, proaspeți și capabili, pe care fiecare dintre noi suntem responsabili să îi găsim, să îi încurajăm și să îi sprijinim.

Poate este momentul să ne focusăm mai mult pe oameni, pe candidații independenți, să-i responsabilizăm pe ei, pe cei care pot fi trași la răspundere personal… și NU pe partidele care se schimă ca și anotimpurile, în funcție de interesele murdare ale marilor mafioți care au distrus și distrug România.

***Pentru că îmi pasă*** 07 iunie 2016 Costel Petran, Montreal, Canada

„În Mediaș, gunoiul se strânge cu un autoturism”

Mă numesc Ioan R., domiciliat în Mediaș, fost angajat al firmei de strângere a gunoaielor din Mediaș, Dumbrăveni și Copșa Mică. Firmă la care acționari majoritari sunt primăriile din orașele menționate. În fiecare an, taxa de salubritate se majorează, cum s-a majorat și anul acesta, cu 10%.

În Mediaș, gunoiul se strânge cu un autoturism. Firma are în dotare șapte mașini, ultimele trei cumpărate anul trecut. Două Dacia Logan și un autoturism Dacia Duster poartă numere de București. Directorii folosesc aceste autoturisme ca fiind proprietatea lor, deși sunt cumpărate din banii populației. Sunt parcate la domiciliile acestora, sunt folosite pentru familiile acestora, își duc copiii la școală, soțiile la serviciu și, zilnic, de câte treipatru ori, vin acasă cu mașinile.

Concediile le fac cu mașinile firmei, inclusiv în străinătate și carburantul se decontează pe firmă. Mai mult, la diferite munci acasă, se folosesc muncitorii firmei. Sunt nenumărate nereguli pe care le fac domnii directori.

Te-ar putea interesa și: