Agenția americană de dezvoltare internațională USAID "se pregătește să trimită o echipă de salvare și asistență", a declarat secretarul de stat John Kerry într-un comunicat, precizând că un ajutor "inițial de un milion de dolari destinat asistenței umanitare" va fi de asemenea deblocat, informează Agerpres.

Această sumă va servi la "satisfacerea nevoilor celor mai urgente", a declarat la rândul său Jeremy Konyndyk, director al Biroului pentru asistență în străinătate în caz de dezastru (OFDA), care face parte din USAID.

În plus, o echipă de pompieri din comitatul Fairfax, o suburbie a Washingtonului, specializată în căutarea victimelor îngropate sub dărâmături, "a fost activată", a anunțat USAID pe Twitter, citată de AFP.

Bernadette Meehan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a prezentat victimelor și rudelor lor "cele mai sincere condoleanțe ale poporului american". Și Washingtonul "este gata să sprijine guvernul și poporul Nepalului și pe cele din regiune".