Evenimentul Zilei > International > Cutremurul din Nepal. SUA trimite echipe de salvare și un ajutor inițial de un milion de dolari
Cutremurul din Nepal. SUA trimite echipe de salvare și un ajutor inițial de un milion de dolari

Cutremurul din Nepal. SUA trimite echipe de salvare și un ajutor inițial de un milion de dolari

Statele Unite au anunțat că trimit echipe de salvare și deblochează un milion de dolari pentru a ajuta Nepalul lovit de un cutremur de 7,9 grade Richter. Potrivit unui responsabil al Casei Albe, președintele Barack Obama este informat asupra evoluțiilor din Nepal, unde, potrivit poliției, peste 1.000 de persoane au murit în cutremurul cu o magnitudine de 7,9. Potrivit autorităților, zeci de persoane ar fi murit de asemenea în India și China.

Agenția americană de dezvoltare internațională USAID "se pregătește să trimită o echipă de salvare și asistență", a declarat secretarul de stat John Kerry într-un comunicat, precizând că un ajutor "inițial de un milion de dolari destinat asistenței umanitare" va fi de asemenea deblocat, informează Agerpres.

Această sumă va servi la "satisfacerea nevoilor celor mai urgente", a declarat la rândul său Jeremy Konyndyk, director al Biroului pentru asistență în străinătate în caz de dezastru (OFDA), care face parte din USAID.

În plus, o echipă de pompieri din comitatul Fairfax, o suburbie a Washingtonului, specializată în căutarea victimelor îngropate sub dărâmături, "a fost activată", a anunțat USAID pe Twitter, citată de AFP.

Bernadette Meehan, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, a prezentat victimelor și rudelor lor "cele mai sincere condoleanțe ale poporului american". Și Washingtonul "este gata să sprijine guvernul și poporul Nepalului și pe cele din regiune".