Evenimentul ZileiActualitateCutremur semnificativ în România! S-a întâmplat recent. Specialiștii, în alertă maximă

Cutremur semnificativ în România! S-a întâmplat recent. Specialiștii, în alertă maximă

Cutremur semnificativ în România! S-a întâmplat recent. Specialiștii, în alertă maximă
Un nou cutremur a fost consemnat, astăzi, pe teritoriul României. Specialiștii au anunțat că mișcarea seismică a avut o intensitate de 3,8 grade pe scara Richter.

Un cutremur a avut loc, astăzi, 18 ianuarie, în România. Mișcarea seismică a avut o intensitate de 3,8 grade pe scara Richter și s-a resimțit în mai multe orașe. Cutremurul a avut epicentrul în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea.

Cutremurul înregistrat, astăzi, în România, a avut o intensitate de 3,8 grade pe scara Richter

Seismul s-a produs la ora 9.47 în judeţul Vrancea, informează Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremurul a avut loc la adâncimea de 147 de kilometri. Seismul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 73 km E de Brașov, 88 km NE de Ploiești, 105 km S de Bacău, 119 km V de Galați, 119 km V de Brăila, 139 km N de București, 159 km NE de Pitești, 187 km SV de Iași, 187 km E de Sibiu și 204 km N de Ruse.

Altfel, seismologul Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre posibilitatea ca țara noastră să se confrunte cu un cutremur major în anii următori. „Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri”.

„Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact”

„Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative”, a spus Mărmureanu pentru DC News.


Accesează: