Yair Netanyahu se bucură de o influență neobișnuită asupra acțiunilor întreprinse de tatăl său, potrivit publicației mako.co.il .

Tânărul Netanyahu este persoana care s-a gândit să lanseze videoclipul în care tatăl său îi avertizează pe israelieni că „arabii se îndreaptă cu sume masive către scrutinul electoral” pentru a vota.

În cei patru ani de atunci, raportul susține că au avut loc diverse incidente care l-au implicat pe tânărul Netanyahu. Se presupune că tânărul a fost cauza confruntării din 2017 cu ministrul Finanțelor, Moshe Kahlon, când s-a discutat despre crearea Corporației israeliene de radiodifuziune Kan.

Raportul susține că Yair Netanyahu își cheamă adesea tatăl când are întâlniri, inclusiv ședințe de cabinet și că acesta îi spune tatălui său că ii „urmărește” interesele.

De asemenea, a fost raportat că Yair le-a spus oamenilor că tatăl său este un „om slab, care face lucruri nechibzuite” în diferite momente.

Yair Netanyahu a mai spus poliției atunci când a fost anchetat cu privire la cazul 4000, „Bezeq / Walla Affair” , că în opinia sa aceasta este o „vânătoare de vrăjitoare, vărsare de sânge”.

El a informat în continuare ofițerul că acesta este un „stat polițienesc” în care forțele de securitate „acționează ca mafia, dar chiar și mafia nu implică în acțiunile sale femei și copii.”