Evenimentul Zilei > Social > CUTREMUR în România. Seismele NU se mai OPRESC. Este al doilea în tot atâtea zile
CUTREMUR în România. Seismele NU se mai OPRESC. Este al doilea în tot atâtea zile

CUTREMUR în România. Seismele NU se mai OPRESC. Este al doilea în tot atâtea zile

S-a produs un nou cutremur în România, conform informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs joi, în jurul prânzului, în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea 2,9 pe scara Richter.

Ultimul cutremur înregistrat de INFP a lovit județul Vrancea. Seismul cu magnitudinea de 2,9 grade pe scara Richter s-a produs la o adâncime de 87 de kilometri, la ora 12.28, informează specialiștii în fizica pământului.

 

Luna iunie este luna din acest an cu cea mai mare medie a cutremurelor. Nu mai puțin de șapte seisme cu magnitudinea de peste 3 grade pe scara Richter s-au produs până în acest moment. Ultimul dintre acestea, cu magnitudinea de 3,1 pe scara Richter s-a înregistrat miercuri.

 

În ziua de 27/06/2018 la ora 17:06:05 (ora României) s-a produs în Zona seismică Vrancea, județul Vrancea un cutremur cu magnitudinea 3.1 pe scara Richter, la adâncimea de 134km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(37km), Covasna(43km), Slănic-Moldova(54km), Târgu Secuiesc(54km), Întorsura Buzăului(56km)”, menționează INFP.

 

În urmă cu doar două zile, un alt seism a zguduit țara noastră. Este vorba despre cutremurul de 3,7 grade, produs la ora 13.56, luni, la o adâncime de 116 kilometri.